Руководиоци у Северној Кореји дрогирају раднике да би радили брже

0

Руководиоци пројекта у Пјонгјангу дају својим радницима дрогу како би довршили зграду за изложбу у постављеним роковима

Северна Kореја је једна од преосталих земаља у свету са тоталитарним режимом. Под строгим вођством Kим Јунг-уна сви становници се држе одређених правила. Ипак, неке информације о одржавању дисциплине изазивају чуђење.

Наиме, водитељи пројекта у Пјонгјангу дају својим радницима дрогу како би довршили зграду за изложбу у постављеним роковима. Реч је о колосалном стамбеном комплексу са 70 спратова. У изградњи тог грађевинског пројекта учествује чак стотинехиљада радника. Усто, део изложбе ће бити још 60 грађевина.

Запослени су под ужасним притиском и присиљени су узимати метамфетамине познатије као кристални мет.

„Водитељи пројекта јавно пружају дроге својим грађевинским радницима да би радили брже“, истакао је анонимни извор.

Али, радове отежавају и графити који се појављују унутар комплекса. Појављују се натписи да је брзина Пјонгјанга брзина дроге и да су грађевинске јединице дрогерашке трупе. Ти графити се сматрају политичким злочином. Полицијски службеници покушавају да открију починиоце, а становници су морали дати узорке свог рукописа како би доказали своју невиност. Ипак, у опасности су и недужни радници.

„Истражитељи су упозорили грађевинске раднике да ће бити строго кажњени ако се понове такви инциденти“, открио је извор“

Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*