Руси добили дојаву да Ал-Нусра спрема хемијски напад у Сирији

0

Руски Центар за помирење сукобљених страна у Сирији саопштио је данас да је примио телефонски позив са упозорењем да терористичка група Џабхат ал-Нусра заједно са организацијом Бели шлемови припрема напад хемијским оружјем у Идлибу.

 
„Становник Серакеба, насеља у сиријској провинцији Идлиб, позвао је телефоном синоћ руски Центар за помирење и упозорио да би тамо могао да буде изведен напад хемијским оружјем како би се једном страном ТВ каналу обезбедио снимак“, наводи се у саопштењу, преноси данас ТАСС.Позивалац је рекао да су припадници групе Џабхат ал-Нусра јуче са три аутомобила донели у Серакеб више од 20 боца са отровним гасом хлорином и опрему за личну заштиту.„Позивалац је навео да су припадници групе Бели шлемови носили опрему за личну заштиту док су увежбавали пружање прве помоћи цивилима који претрпе тровање хемијском супстанцом“, наводи руски Центар.

Све то показује да терористи Џабхат ал-Нусре и чланови групе Бели шлемови припремају хемијски напад с намером да за тај напад окриве сиријску владу, стоји у саоштењу.

Како се напомиње, позивалац тврди да су све те поступке снимили професионални репортери који су користили микрофон са ознаком ЦНН док су коментарисали о акцијама припадника Белих шлемова, повремено се консултујући с неким људим путем сателитског телефона, на енглеском језику.

„Информације пристигле из провинције Идлиб изазвале су избиљну забринутост“, закључује руски Центар за помирење у Сирији.

novosti.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*