Руси му дошли главе: Шиптарског кољача Мухаџерија ликвидирала Путинова авијација

0

У Сирији је ликвидиран један од вођа терористичке организације ИД са Косова Лавдрим Мухаџери. Он је био убијен током заједничке операције Ваздушно-космичких снага Русије и сиријског одреда „Тигар“ у подручју Идлиба, саопштио је грчки лист „Про њуз“, не указујући извор информација.

Медији су неколико пута објављивали о ликвидацији Мухаџерија, познатог као Абу Абдулах ел Косово, познатог као касапин. Он је постао познат 2014. године из пропагандних снимака на којима је лично одрубљивао главе хришћанима, шиитима и алавитима, пише лист. Државни секретар САД је укључио 2014. године Мухаџерија у списак терориста.

Он се вратио у Сирију у мају након четворомесечног путовања по Албанији и Косову, наводи се у саопштењу.

Лист пише да је терориста убијен током заједничке операције Ваздушно-космичких снага Русије и сиријске команде „Тигар“ у Идлибу. Током операције убијено је и шест од 20 његових личних телохранитеља.

„Чим је објављено о његовој смрти, министар саобраћаја косовске псеудо-државе Луфти Зарку посетио је породицу вође терориста у Качанику и изразио саучешће. Представник исламске верске заједнице у Качанику Флорим Незирај је изразио жаљење поводом смрти ’муслиманског борца‘. Назирај је објавио о смрти Муџахера у Сирији у џамији, а затим отишао његовој породици да изрази саучешће“, пише лист.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*