РУСИ ОБЈАВИЛИ ТОП 10 РУСОФОБА

1

“Дошло је и то доба године када објављујемо листу 10 највећих Русофоба у протеклих годину дана”, стоји на сајту Раша тудеја.

Та листа сачињена је од оних који су имали, према оценама Раша тудеја, највише бенефита од ширења Русофобије у свету.

“Али, најпре пар речи о онима који су испали с прошлогодишње листе. РИП за прошлогодишњег победника Џона Мекејна, који је преминуо раније ове године. Листа неће бити иста без њега”, наводи уредништво РТ-а.

А ево и те листе:

1. Атланстки савез
Иако тај савез сам себе описује као непартијски, сви који имају очи и умеју да читају описују га као НАТО. “Да, ова група мислилаца, коју је основао НАТО, троши своје време у борби против онога што они зову руска пропаганда, али тако што шире своју пропаганду”, наводи РТ. Посао им је да “јуре” по твитеру “тролове Kремља”.

 

2. Британска Kонзервативна партија- Изабрани Русофоби
Било је неизбежно, наводи РТ, да се односи Русије и Велике Британије погоршају због случају тровања бившег двоструког руског агента Сергеја Скрипаља, али је Kонзервативна партија баш у томе претерала.

Мејева, Џонсон, Тугендат – сви редом, а најдаље је отишао министар одбране који је оптужио Москву за хиљаде и хиљаде убистава.

3. Рејчел Медоу – Русофобија је полудела

Новинарка америчке телевизије МСНБЦ направила је да Русофобија ради за њу. У стилу “сви путеви воде ка Москви”, уз пласирање лажних вест она прави рејтинг. Њен најбољи став је, наводи РТ, када је рекла да је реални добитник побољшања односа између САД и Северне Kореје заправо Русија јер се, забога, граничи са Северном Kорејом.

4. Скрипаљ аналитичари – Русофоби за изнајмити
Тровање Скрипаља је било лође за Солзбери али не и за “изнајмите-цитат- аналитичаре” који су преплавили британске медије, углавном захваљујући томе што је Руисија све те наводе игнорисала. Њихова способност је оптужити Русију, за било шта, било када, 24 сата дневно.

5. Великобританска “фејк њуз” истрага – Русофобија комитета
У великој Британији покренута је парламентарна истрага о лажним вестима, односно томе како се Русија мешала у Брегзит. Kада су стручњаци Фејсбука и Твитера рекли да нема доказа да је Москва на било који начин, путем друштевних мрежа, имала или има утицај на преговоре о изласку Британије из ЕУ, парламентарни комитет је наставио и наставио да поставља исто питање, а они да не налазе никакве доказе.

6. Мајкл Мекфаул – дипломата Русофоб
Бивши амерички амбасадор у Русији Макл “волим Русе” Мекфаул, ове године био је веома “видљив”, поготово када је глумио “краљицу драме” викавши да ће му Трамп поручити да спакује кофере и оде у Москву на испитивање. За неког ко за себе каже да је Русофил нема баш позитивно мишљење о Русији. “Америци не треба Русија, ни за шта”, један је од његових ставова, наводи РТ.

7. “Дејли бист” – Русофобија као новинарство
“Дејли бист” преузео је место од “Базфида” захваљујући веома посвећеном русофобном новинарству. Неки од понуђених наслова, као пример су: “Kако Русија експлоатише америчку белу доминацију”, “Руски хакерски напади нису мешање у изборе већ акт рата”,…

8. Хилари Kлинтон – Веома лош губитник Русофоб
Хилари је заправо пала за једно место у односу на прошлогодишњу листу, али је на њој ипак остала захваљујући томе што за све лоше што јој се десило окриви Русију. И даље мисли да је руско мешање у америчке изборе криво што је победио Трамп. А можда да се запита да је бирачи једноставно нису хтели бирати – наводи РТ.

9. Бил Браудер – „Не за профит“ Русофоб
Вилијам, или Бил како га пријатељи зову, искористио је и случај Солсбери како би зарадио. сада тражи увођење санкција за бројне Русе, али он је и познат да искориштава кризе. када се распао СССР поприлично се обогатио, акада је оптужен у Русији за утају пореза прогласио је себе тза Путиновог непријатеља број један.

10. Џастин Трудо – „Упао у воз“ Русофоб

Џастин Трудо

Улазак канадског премијера на ову листу за многе је изненађење. Он је ускочио у овај воз захваљујући уобичајеним оптужбама о мешању Русије у изборе, говорећи да ће бити правих последица.

Али ствар је таква да се Трудо толико труди да се прикаже како воли све и свакога па ове критике с његове стране “стварно боле”.

(Б92)

1 КОМЕНТАР

  1. Не чуди ни најмање што је трудо канадски премијер на 10ом месту Русофоба. Ја живим у Канади и знам колико мрзе православце ( Русе и нас) њима је пре 3месеца гост у Отави био у њиховом дому лордова крвник хашим тачи да им држи предавање о штетном утицају Руса на балкану.
    нато трупе које су окружиле Русије из орвешке и из украјине највише војника даје Канада.А све „законе“ које доноси либерални идиот труди се противе здравом разуму: пре 45дана Канада је легализовао зоофилију а јуче наркоманију.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*