РУСИ У ПАРИЗУ: РТ покренуо нови канал на француском језику

0

Особе које говоре француски језик сада ће сада моћи да се „питају више“ са лакоћом, јер је РТ глобална телевизијска мрежа покренула свој француски канал – РТ Француска.

Најновији канал посвећен је француском говорном подручју, а такође ће се емитовати у Белгији, Канади и на Медитерану. Канал ће бити садржати комбинацију садржаја – вести, документарне филмове, дебате, интервјуе и друге садржаје. Познати француски новинари и јавне личности већ су се придружили тиму РТ Француска.

Из потпуно новог савременог студија у центру за емитовање Болоњ-Биланкорт код Париза, РТ Француска покрива локалне, регионалне, националне и међународне теме које највише занима гледаоце француског говорног подручја. У складу са мотом РТ-а „Питање више (Question more)“, канал има за циљ да представи питања и тачке гледишта које традиционално нису представљене на главним телевизијским мрежема на француском језику и другим медијима. Садржај канала је доступан и путем интенрнет адресе rtfrance.tv.

Главни уредник РТ-а, Маргарита Симоњан, поздравила је покретање француског канала, за шта је рекла да се десило упркос тешким критикама локалних медија.

„Сви француски медији извештавали су током целе године да ће то бити страшно или да ћемо [РТ] пропасти. Не постоји ниједан француски лист који није објавио комични стрип о нама. Поздрављамо ово – јер поздрављамо слободу говора, уопште“, додала је она.

Симоњанова је честитала француској публици покретање РТ Француска, рекавши да ће коначно имати прилику да добију алтернативно мишљење о најважнијим питањима и чују вести које не саопштава ни један други медиј у земљи.

Директор „РТ Француска“ Ксенија Фјодорова истакла је да је Француска историјски позната по поштовању слободе говора и отворености према новинама.

„Направили смо платформу за изражавање најразличитијих погледа – како у Француској, тако и у иностранству. ’РТ Франс‘ ће гледаоцима пружити прилику да сазнају разноликост мишљења и чују гласове оних које не пуштају на мејнстрим медије“, рекла је она.

РТ Француска се придружује породици канала РТ, који се емитује на енглеском, арапском и шпанском језику међународној публици од 70 милиона људи у 38 земаља. РТ је међу првих 5 најгледанијих међународних ТВ канала у САД-у, са недељном публиком више од 8 милиона гледалаца, наводи Ипсос. РТ је и најгледаније ТВ канал на Јутјубу са више од 5 милијарди приказа.

 

 

Водсток

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*