Русија: Добро размислите пре него што отпутујете у ЦГ

0

Министарство иностраних послова Русије саветује руским држављанима да добро размисле пре него што отпутују у Црну Гору, рекла је портпаролка Марија Захарова.

Kако је навела, руско министарство је објавило тај савет будуц́и да у Црној Гори влада све вец́а антируска хистерија.

Kако је рекла Захарова, тврдње званичне Подгорице да је Москва наводно учествовала у покушају организације државног преврата у Црној Гори су класичан пример дезинформације са намером да се оцрни Русија, пише „Спутњик“.

„Русија је у више наврата говорила да ни на који начин није повезана са било каквим покушајима организације бесправних радњи у Црној Гори. Сматрамо да су тврдње Подгорице чиста измишљотина како би се оцрнила Русија, да се наштелује јавно мњење грађана Црне Горе да би заузели ставове против братског руског народа, али и да се прикрију антидемократске методе уласка Црне Горе у састав НАТО-а“, наводи се у саопштењу Захарове.

Нешто раније је Захарова изјавила и да тврдње министра спољних послова Црне Горе Срђана Дармановиц́ о наводном мешању Русије у унутрашње ствари те земље имају за циљ правдање пред сопственим грађанима због уласка у НАТО.

Kако је навела, медијско прац́ење чланства Црне Горе у НАТО засновано на „шпијуноманији“ и потреби заштите од виртуелног непријатеља.

Претходно је Дармановиц́ изјавио да је Москва покушавала да спречи улазак Црне Горе у НАТО.

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*