Русија: Дупло мање абортуса у последње четири године

0

«Министарство здравља Русије ће наставити борбу за смањење броја абортуса» – изјавила је министарка Вероника Скворцова после састанка министарства под називом: «Креирање услова за повећање наталитета у Русији», јавља Интерфакс.

«Наставићемо да радимо на томе. За последње четири године број абортуса у нашој држави је двоструко смањен, али има још тога што може да се уради по том питању и ми ћемо наставити да делујемо» – изјавила је министарка.

Скворцова је истакла да је 2016. година «врло значајна», јер се број абортуса у том периоду смањио за 96,300 (13%).

«У претходним годинама број абортуса се смањивао за 8% годишње, по средњој процени. У 2015. години успели смо да смањимо број абортуса за 67,000. Јако смо задовољни што је у 2016. години чак 72,000 жена (из укупно 96,300) по сопственој жељи, а не из медицинских разлога, одлучило да одустане од абортуса» – изјавила је министарка здравља.

Поред тога, министарство здравља ће наставити да ствара услове, који ће погодовати смањењу смртности код деце. «Надамо се да ће перинатални центри, који ће почети са радом 2017. године, помоћи да снизе стопу смртности у оним регионима где су те стопе највише» – завршила је излагање министарка.

Православие.ру

превео: Александар Ђокић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*