Русија: Масовна гробница у Алепу је крај митова са Запада

0

„Kрај велике хуманитарне операције руског Центра за помирење у Алепу ће уништити многе митове којима су западни политичари хранили свет“, саопштило је руско Министарство иностраних послова

r01_14827582940

Масовна гробница у којој су пронађена тела људи који су прошли “брутална мучења“ пронађена је у Алепу, саопштило је руско Министарство иностраних послова.

Kако наводе, масовна гробница је пронађена у делу Алепа који је био под контролом побуњеника.

Портпарол министарства мајор-генерал Игор Kонашенков изјавио је да многим жртвама недостају делови тела, као и да већина има рану од метка на глави, пише „Раша тудеј“.

„Kрај велике хуманитарне операције руског Центра за помирење у Алепу ће уништити многе митове којима су западни политичари хранили свет. Резултати истраге у деловима Алепа који су напустили такозвани припадници опозиције многе ће шокирати“, рекао је Kонашенков.

Осим тога, речено је и да у тим деловима Алепа у којима је пронађена масовна гробница има и много минираних улица, улаза у зграде, као и то да су и дечје играчке постале замке са бомбама.

r_14827582899

У једној малој области пронађена су три тенка, два топа, три бацача ракета и бројни минобацачи. Неколико великих складишта била су пуна муниције и намирница, истиче Kонашенков.
 

 

 

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*