Русија: Не дамо Србију никад

0

Нисмо и нећемо признавати самопроглашену независност Косова, захвални смо Србији, српском народу и руководству што не признају и не прихватају незаконите санкције против Русије, поручила је председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко после састанка са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић.

Русија и Србија су током историје увек подржавале и помагале једна другу у тешким тренуцима, подсетила је председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко у Скупштини Србије.

„Ми у Русији никада нећемо заборавити трагичне догађаје који су били резултат агресије Запада на вашу земљу ’90-их година и чији је резултат било принудно комадање савремене европске државе и насилна промена граница“, навела је председница Савета Федерације и додала:

„Недопустиво је да вас данас поново стављају пред вештачки избор: или Запад или Русија. Русија се увек залагала за право сваке савремене државе са било којим партнерима. Данас је Србија једна од малобројних земаља у Европи која брани управо овакав став. У свету нема пуно земаља које имају привилегију реалног суверенитета. Србија и Русија су баш овакве земље“

НАЦИОНАЛИСТ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*