Rusija: „Očekujemo napad na Krim, uzvratićemo žestoko“

0

Potpredsednik ruske Vlade Dmitrij Rogozin upozorio je da bi Rusija trebalo da bude spremna na nove izlive agresije od strane Ukrajine na ruskoj granici na Krimu, i poručio da će ruske vlasti biti opreznije u zaštiti tog dela državne granice, javlja Tass.

Rogozin je, posle sastanka državne komisije za granice, rekao ruskoj agenciji da bi Rusija trebalo da bude spremna na samo na fizičku agresiju, već i na pokušaj stvaranja nepovoljne situacije na ruskoj teritoriji i poluostrvu Krim.

– Posebno ćemo biti obazrivi s obzirom na činjenicu da ljudi ovde dolaze na odmor – istakao je on, dodavši da je ruski predsednik Vladimir Putin to naložio ubrzo nakon nedavnog incidenta na krimskoj granici.

Rogozin je naveo da je nedavno jedna subverzivna grupa uhapšena na rusko-ukrajinskoj granici na tom poluostrvu. On je u subotu sa zvaničnicima Krima i državne komisije za granice obišao glavne punktove na državnoj granici sa Ukrajinom gde su postavljeni novi infrastrukturni objekti Federalne bezbednosne pogranične službe.

Rogozin je takođe najavio da će biti izdat nalog, uz saglasnost ruske Federalne bezbednosne pogranične službe, da na Krimu bude testirana pogranična bezbednost i da se tamo upotrebe najmodernija tehnička bezbednosna sredstva, sva moguća optička sredstva, kao i sredstva za otkrivanje ilegalnog prelaska državne granice.

Intermagazin

POSTAVI ODGOVOR

*