РУСИЈА ОДГОВОРИЛА НА Тачијев захтев да призна тзв. Косово!

0

Ратни злочинац и председник лажне државе Косово Хашим Тачи је позвао руског председника Владимира Владимировича Путина да „скине терет са Србије“ и призна независно Косово.

– Москва би требало да види даље од интереса Србије и да Косово не упоређује са Кримом… – одвалио је Тачи.

На ову отворену провокацију одмах је реаговао руски амбасадор у Београду Александар Чепурин, који је у разговору са директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем истакао да Москва никада и нипошто неће признати лажну државу Косово.

Чепурин и Ђурић разговарали су о припремама за наредну седницу Савета безбедности УН о Косову и заједничком деловању у спречавању чланства самопроглашеног Косова у међународним организацијама.

Чепурин је поновио принципијелан став Москве по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије и истакао спремност да и убудуће активно подржава напоре Србије у заштити својих права и интереса, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Милован Дрецун, шеф Одбора за КиМ, сматра да ће Приштина тек правити провокације и инциденте, а у циљу избегавања да се формира Заједница српских општина.

„Албанци настоје да се извуку из оквира који је договорен о формирању ЗСО. Биће још много провокација. Приштина ће на све могуће начине настојати да отежа процес формирања ЗСО, упркос томе што Београд чини све напоре да се процес нормализације односа настави и унапреди“, закључује Дрецун.

ИнтерМагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*