Rusija priprema Grčku!

0

Grčkoj vladi na čelu sa Aleksisom Ciprasom pošlo je za rukom da stvori iznenađujuće jake veze sa Kremljom, što predstavlja znak za uzbunu za NATO i Evropsku uniju, piše „Nešenel Interest“.

„Grčka ima strateški važan geografski položaj i igra ključnu ulogu u produženju sankcija Rusiji. Imajući to u vidu, Zapad mora da postavi kao jedan od svojih glavnih zadataka zaustavljanje ruskog uticaja na ‘kolevku demokratije’“, iako Rusiju i Grčku vezuju jake istorijske, pravoslavne i političke veze“ navodi se u analizi ovog lista.

„Jedan od glavnih faktora kojima se Rusija rukovodi u svom zbližavanju sa Grčkom je geografski položaj ove sredozemne zemlje. Grčka ostrva odigrala su važnu ulogu u vreme rata sa Irakom i Avganistanom, kao i prilikom sprovođenja mnogih međunarodnih operacija“, piše autor teksta i iznosi bojazan da bi Grčka mogla da izađe iz sastava zapadne vojne alijanse, što bi narušilo njeno jedinstvo u kritičnom trenutku.

„Grčko neprijateljstvo prema Briselu moglo bi da podrije solidarnost Evropske unije i oslabi napore u odvraćanju ‘ruske agresije’. ‘Proruska tvrđava’ u Grčkoj poslednje je što je u ovom trenutku potrebno EU, zaključuje „Nešenel Interest“, a prenose ruski portali.
Intermagazin

POSTAVI ODGOVOR

*