Русија шаље свој носач авиона у Средоземље

Министар одбране Сергеј Шојгу рекао је да ће се носач авиона "Адмирал Кузњецов" придружити другим руским бродовима распоређеним у Средоземљу близу сиријске обале.

0

Сергеј Шојгу није рекао када ће брод бити послат, али руски медији преносе да је мисија планирана за јесен.

„Руске снаге у источном Средоземљу сада имају шест ратних бродова и три или четири логистичка, из свих флота. Да би се ојачао борбени капацитет те групе, планирамо да пошаљемо брод ‘Адмирал Кузњецов“, рекао је Шојгу на састанку у Министарству одбране, пренела је агенција Тас.gaiduk-sergej-ap-mainШојгу је подсетио да је руска Ратна морнарица стално у источном Средоземљу од 2013. године.

Брод „Адмирал Кузњецов“, саграђен у време Совјетског Савеза, једини је носач авиона у руској Ратној морнарици и недавно је обновљен, а носи новије ловачке авионе.govzjfbРусија од 30. септембра прошле године води ваздушну кампању у Сирији у знак подршке сиријском председнику Башару ел Асаду и тиме је његовим трупама омогућено да заузму кључне делове територије, наводи агенција АП.

Прошле недеље је уз посредовање Вашингтона и Москве договорен прекид ватре у Сирији, који је практично пропао после обнављања борби и напада на хуманитарни конвој.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*