Rusija: Suprotstavimo se haosu američkih sankcija

0

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je da je veliki broj zemalja postao meta američkih sankcija i pozvao je sve te zemlje da se zajednički suprotstave tom haosu.

„Pojedinci i kompanije u raznim zemljama nalaze se pod ovim američkim pritiskom. Pošto je situacija takva, bilo bi prirodno raditi sa širom međunarodnom zajednicom na suprotstavljanju ovom haosu i divljanju američkih sankcija. Radićemo na ovome iz različitih pravaca“, rekao je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, bilo kakvi potezi pojedinih zemalja, u slučaju da se Vašingtonu to ne svidi, mogu poslužiti kao povod za uvođenje sankcija — reč je o otvorenoj zloupotrebi položaja u sistemu međunarodnih finansija i upotrebi dolara kao rezervne valute.

„Svi oni koji su u situaciji da se suočavaju sa američkim ucenama i ultimatumima imaju jasan zadatak kako da se od tih ucena ograde i zaštite. I mi to trenutno razmatramo“, dodao je Rjabkov.

On se osvrnuo i na nove sankcije najavljene protiv Rusije, rekavši da je njihov cilj da se destabilizuje zemlja uoči predstojećih predsedničkih izbora koji će biti održani u martu.

 

 

Sputnik

POSTAVI ODGOVOR

*