Русија вратила у Србију више од 13,6 тона јунетине

0

Руска фитосанитарна инспекција (Рошељхознаџор) вратила је у Србију више од 13,6 тона свеже јунетине без костију која је стигла у Калињинградску област, преносе руски медији.
Како се наводи, према декларацији јунетина је заражена кожним вирусом којим оболева рогата стока увезена из фабрике произвођача број 491 из Србије.

У складу са указом Рошељхознаџора од 22. јула 2016. године, због регистрације извора тог вируса на територији Србије, уведена су привремена ограничења на увоз меса рогате стоке из Србије.

У априлу 2014. године због проналска штетних материја у месу, Рошељхознаџор је увео појачану лабораторијску контролу за производњу српског предузећа број 491 (компанија Биг бул из Бачинаца код Шида).

У Управи за ветерину Министарства пољопривреде Србије Бети је данас речено да месо из Русије није враћено због тога што је заражено, већ због административних процедура.

– Месо није заражено никаквим вирусом, већ је пошиљка враћена због тога што документација није била усаглашена са руским прописима – навели су у Управи.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*