Русији потребна српска органска храна

0

Србија је интересантна за инвестирање, истакао је копредседавајући Пословног савета Србија-Русија Бранислав Грујић и позвао руске бизнисмене да искористе могућности које нуди наша земља.

Он је, на округлом столу у организацији Тањуга и ПКС „Русија-Србија: Перспективе економског развоја“, у оквиру Међународног економског форума у Санкт Петербургу (СПИЕФ), рекао да на нивоу државних предузећа постоји квалитетна сарадња уз добре помаке.

Циљ је, како је додао, да се подстакне долазак приватног капитала.

Указао је да је проблем у приступу, јер ми „меримо у сантиментрима, а Руси у метрима“. Најавио је да ће на СПИЕФ-у представити мере с тим у вези.

– Србија је данас земља у коју може да се инвестира, острарује, а профит је у бизнису мера успеха, подвукао је он.

Напредовање на ранг листама из области привреде показује да је Србија све привлачнија и место за инвестирање. Указао је да је будућност, када је реч о пољопривреди, улагање у производњу органске хране.

– Србија има идеалне климатске услове за развој органске хране“, подвукао је Грујић.

Он је рекао да је веома интересантно улагање и у некретнине у Србији, те подвукао да је Беогард постао врло интересантан центар за развој некретнина.

У циљу подстицања инвестиција и даљег развоја економске сарадње, казао је да и руски и српски бизнисмени очекују да државе праве инфраструктуру не само физичку, већ и кроз олакшице, како у протоку људи, робе, новца, али и поједностављење прописа.

Што се тиче српских бизнисмена који желе да уђу на руско тржиште рекао је да је Русија земља у којој се цео свет такмичи да дође и освоји га.

– Ако неко жели да дође на ово тржиште мора знати да је дошао у конкуренцију са најбољима у свету. Све најбоље фирме су овде и такмиче се и раде – истакао је Грујић.

Анатолиј Тихонов, копредседавајући Пословног савета идентификовао је области у којима две земље имају добру сарадњу, од банкарства до пољопривреде, истакавши добру пословну климу и потенцијале за сарадњу.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*