Руска амбасада у САД: Нећемо да срљамо у сукоб с Америком

0

Русија не намерава да клизи у хистерију и да срља ка ивици сукоба са САД, наставиће да ради у корист двеју земаља, саопштила је Амбасада Русије у Вашингтону поводом одлуке САД да затворе Генерални конзулат Русије у Сан Франциску, као и приступ здањима трговинског представништва у Вашингтону и његовог одељења у Њујорку.

Вашингтон је синоћ објавио да уводи ограничења делатности руских дипломатских представнштава у Сједињеним Америчким Државама, према којима се од 2. септембра затварају Генерални конзулат Русије у Сан Франциску и конзуларни објекти у Вашингтону и Њујорку.

„Корак америчке администрације посматрамо као непријатељски. Нажалост, то је нови круг спирале међусобних дипломатских испада. Он води ка даљем погоршању руско-америчких односа. Ствара проблеме обичним људима. Наноси штету економској сарадњи наших земаља. И у целини не одговара заједничким интересима Русије и САД“, наведено је у саопштењу.

Дипломате су навеле да руска страна и даље очекује да ће усмереност на нормализацију билатералних односа и контаката о којој је говорило америчко руководство на крају бити реализована.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*