Руска авијација уништила велику војну колону Исламске државе на прилазима Деир-ез-Зору

0

СВЕ ЗЕМЉЕ КОЈЕ СТОЈЕ ИЗА РАТА ПРОТИВ СИРИЈЕ НАЛАЗЕ У ОЗБИЉНИМ ПРОБЛЕМИМА
Саудијци губе и индиректни рат у Сирији и директни у Јемену. Турска ускоро добија фактички две курдске државе на својим границама
Израел, који је чак и лечио сиријске терористе и побуњенике на својој територији и враћао их назад у рат, сада узалуд кука због јачања позиција Ирана у Сирији које ће по завршетку рата, чији крај се већ назире, бити још јаче
МИНИСТАРСТВО одбране РФ објавило је видео који показује како руска авијација уништава велику колону оклопне технике Исламске државе у Сирији.

Прецизирало је да је уништено укупно око 30 оклопних возила и друге ратне технике исламиста.

Операција је изведена „недалеко од Деир ез-Зора, великог гада на Еуфрату према којем сиријска армија надире из три правца. Са севера, запада и југа.

Офанзива на Деир-ез-Зора, која у пуном смислу још није почела, биће извођена у време када су све земље антисиријске коалиције, коју су пре неколико година формирали Американци и Британци, у мање или више озбиљним проблемима. Као да је виша сила одлучила да им Сирију врати као бумеранг.

У Сједињеним Држава је вашингтонска елита и даље у лову на шефа своје државе Доналда Трампа.

Саудијска Арабија већ две године веома неуспешно индиректно ратује у Сирији и директно против Хута и законите власти Јемена. Са изгледима да и у Јемену претрпи болан и сраман пораз. А већ неколико година је принуђена да од трећине до половине армије држи у источним провинцијама богатим нафтним у којима већину становништва чине шиити.

Катар је доживео да га арапски саучесници у завери против Сирије оптуже да спонзорише терористичке формације.

Турска се од јесени може суочити са постојањем једне праве курдске државе на својим југоисточним границама и једне полудржаве уз границу са Сиријом. А све само зато што није схватила да уништавање централне власти у Дамаску пушта курдског џина из боце.

Била се полакомила: веровала је да ће се приликом комадања Сирије дочепати пограничне зоне све до Алепа или да ће у њој успоставити своју марионетску власт.

Јордан је добио пола милиона сиријских избеглица које мора да издржава, а сиријска армија је већ повратила контролу над пет граничних прелаза.

Израел, који је чак и лечио сиријске терористе и побуњенике на својој територији и врачао их назад у рат, сада узалуд кука због јачања позиција Ирана у Сирији које ће по завршетку рата, чији крај се већ назире, бити још јаче.

На први поглед парадоксално, Сирија је већ сада осетно војно јача него што је била пред рат, а биће по његовом завршетку – још јача.

Осим овога, сиријска ПВО је од пре неки дан интегрисана са руским ПВО потенцијалима у Сирији, па израелски авиони више неће моћи да залазе у ваздушни простор те земље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*