Ruska avijacija uništila veliku vojnu kolonu Islamske države na prilazima Deir-ez-Zoru

0

SVE ZEMLJE KOJE STOJE IZA RATA PROTIV SIRIJE NALAZE U OZBILJNIM PROBLEMIMA
Saudijci gube i indirektni rat u Siriji i direktni u Jemenu. Turska uskoro dobija faktički dve kurdske države na svojim granicama
Izrael, koji je čak i lečio sirijske teroriste i pobunjenike na svojoj teritoriji i vraćao ih nazad u rat, sada uzalud kuka zbog jačanja pozicija Irana u Siriji koje će po završetku rata, čiji kraj se već nazire, biti još jače
MINISTARSTVO odbrane RF objavilo je video koji pokazuje kako ruska avijacija uništava veliku kolonu oklopne tehnike Islamske države u Siriji.

Preciziralo je da je uništeno ukupno oko 30 oklopnih vozila i druge ratne tehnike islamista.

Operacija je izvedena „nedaleko od Deir ez-Zora, velikog gada na Eufratu prema kojem sirijska armija nadire iz tri pravca. Sa severa, zapada i juga.

Ofanziva na Deir-ez-Zora, koja u punom smislu još nije počela, biće izvođena u vreme kada su sve zemlje antisirijske koalicije, koju su pre nekoliko godina formirali Amerikanci i Britanci, u manje ili više ozbiljnim problemima. Kao da je viša sila odlučila da im Siriju vrati kao bumerang.

U Sjedinjenim Država je vašingtonska elita i dalje u lovu na šefa svoje države Donalda Trampa.

Saudijska Arabija već dve godine veoma neuspešno indirektno ratuje u Siriji i direktno protiv Huta i zakonite vlasti Jemena. Sa izgledima da i u Jemenu pretrpi bolan i sraman poraz. A već nekoliko godina je prinuđena da od trećine do polovine armije drži u istočnim provincijama bogatim naftnim u kojima većinu stanovništva čine šiiti.

Katar je doživeo da ga arapski saučesnici u zaveri protiv Sirije optuže da sponzoriše terorističke formacije.

Turska se od jeseni može suočiti sa postojanjem jedne prave kurdske države na svojim jugoistočnim granicama i jedne poludržave uz granicu sa Sirijom. A sve samo zato što nije shvatila da uništavanje centralne vlasti u Damasku pušta kurdskog džina iz boce.

Bila se polakomila: verovala je da će se prilikom komadanja Sirije dočepati pogranične zone sve do Alepa ili da će u njoj uspostaviti svoju marionetsku vlast.

Jordan je dobio pola miliona sirijskih izbeglica koje mora da izdržava, a sirijska armija je već povratila kontrolu nad pet graničnih prelaza.

Izrael, koji je čak i lečio sirijske teroriste i pobunjenike na svojoj teritoriji i vračao ih nazad u rat, sada uzalud kuka zbog jačanja pozicija Irana u Siriji koje će po završetku rata, čiji kraj se već nazire, biti još jače.

Na prvi pogled paradoksalno, Sirija je već sada osetno vojno jača nego što je bila pred rat, a biće po njegovom završetku – još jača.

Osim ovoga, sirijska PVO je od pre neki dan integrisana sa ruskim PVO potencijalima u Siriji, pa izraelski avioni više neće moći da zalaze u vazdušni prostor te zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

*