РУСКА ЕЛИТНА ЈЕДИНИЦА У СПЕЦИЈАЛНОЈ ОПЕРАЦИЈИ: 5. корпус извео акцију против терориста Исламске државе у Сирији (ФОТО)

0

Елитна јединица Сиријско-арапске армије, назван 5. корпус, извела је специјалну операцију на подручју високог ризика под контролом ћелија Исламске државе код ал-Сафе.

Јединица, која се од остатка САА разликује по томе што је у потпуности финансирана, опремана и обучавана од стране Русије и има руске инструкторе, успела је да пробије одбрану ИД и дошла у подручје Хави Авад, где су направили потрагу за око 30 талаца у цивилу.

Јединица нема много чланова и махом се састоји од бивших припадника Слободне сиријске армије који су прихватили споразум о помирењу са сиријском владом

Ипак, након што је јединица ушла на бранјену територију, нису успели да пронађу таоце и морали су да се повуку назад.

Према неименованом извору из сирије, војни саветници Русије и ваздухопловство РФ помогли су 5. корпусу у специјалној операцији.

У току претходне три недеље, влада Дамаска преговарала је са ИД о ослобађању талаца. Преговори нису успели јер је терористичка група изнела нереалне захтеве.

Сада делује као да је влада Дамаска донела одлуку да таоце ослободи силом. У наредним часовима вероватно ће бити још сличних операција САА и њених савезника на подручју ал-Сафе.

правда

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*