РУСKА ПРЕТЊА: “Британија није могла да нађе бољу лажну причу? Зажалиће…”

0

Бивши пуковник руске војнообавештајне агенције Сергеј Скрипаљ није представљао претњу по Русију, рекао је амбасадор Русије при УН Василиј Небензја.

Он је то истакао на отвореној седници Савета безбедности УН на којој се разнматра случај тровања Скрипаља и његове ћерке Јулије.

“Верзија инцидента коју шири Британија наводи да му Русија никада није опростила за издају и одлучила да га елиминише. У међувремену, савршено је јасно да човек није могао да представља претњу по Русију”, рекао је Небензја, преноси ТАСС.

Он је такође нагласио да Лондон води против Москве пропагандни рат без икаквих правила.

“Главни аргумент британске стране о неупитном руском пореклу супстанце која је коришћена за тровање више није валидан. Британски шеф дипломатије Борис Џонсон наставља да убеђује све да је британска страна послала Русији листу питања на која нису добили одговоре. Све је апсолутно супротно“, рекао је Небензја.

Он је додао и да Москва никада није добила та питања и поручио Лондону да, ако заиста постоје, буду послата у Kремљ.

“А када је реч о томе да је Москва координисала напад на Скрипаља, па да ли нису могли да нађу неку бољу лажну причу?“, упитао је Небензја.

Додао је и да су руски представници пренели британским колегама да ће зажалити уколико се играју с ватром.

“Иако се из Британије чују гласови да је случај Скрипаљ затворен, верујте ми, драги пријатељи, ова прича и истрага су далеко од готових. Заправо, све је тек почело.

Извор: Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*