Ruska pruga kojoj se svet divi više od jednog veka(FOTO, VIDEO)

0

Pune 22 godine kasnije Vladivostok tj. Daleki istok Rusije povezan je s Moskovom prugom dugom 9,289 kilometara.

Kada je 15. maja 1891. godine tada budući ruski car Nikolaj II simbolično započeo izgradnju pruge u Vladivostoku, verovatno nije ni sanjao da je položio ‘temelje’ pruzi koja će postati ne samo najveća, već i najpoznatija na svetu.

Pune 22 godine kasnije Vladivostok tj. Daleki istok Rusije povezan je s Moskovom prugom dugom 9,289 kilometara.

Ukoliko sednete na voz u Moskvi i krenete prema Vladivostoku, čeka vas put koji će potrajati punih osam dana i kojim ćete proći kroz sedam vremenskih zona te stotine gradova i gradića. Zahvaljujući pruzi Rusija je uspela oživeti svoj Daleki istok, a danas se Transsibirskom prugom odvija čak 30 odsto celokupnog ruskog robnog izvoza.

Istorija Transsibirske pruge i njene izgradnje prepuna je fascinantnih činjenica, a ovo su samo neke od njih.

1. Izgradnja pruge koštala je 1913.godine 1,455 milijardi rublja u zlatu. Za malo perspektive – ruski policajac je u to vreme zarađivao 50 rubalja mesečno.

russian-prisoners-at-work-at-the-amur-railway_14768598654

2. Za vreme najintenzivnije izgradnje, na pruzi je radilo čak 90 hiljada ljudi – seljaka, vojnika i osuđenika. Prvih 7,500 kilometara sagrađenih u 12 godina radnici su gradili bez gotovo ikakvih mašina. Osuđenicima koji su radili na izgradnji ublažene su kazne.

3. Modernim vozovima potrebno je šest dana i dva sata da iz Moskve dođu u Vladivostok – ili obrnuto. Udaljenost među njima je 9,298.2 kilometara, dvostruko više nego između Njujorka i Londona.

4. Na slavnoj ruti nalaze se 64 stanice, a među njima je i Slidianka-1, jedina željeznička stanica u potpunosti igrađena od – mermera.

5. Deonica od Mogoča do Skovordina najhladnija je na ruti – temperature zimi na njoj padaju sve do – 62°C.

6. Most Amur koji je dug 2,600 metara dovršen je 1916. godine – bila je to poslednja građevina sagrađena za potrebe putovanja Transsibirskom rutom.

7. Uprkos na mestimično veoma teškom terenu i negostoljubivoj klimi, godišnje se gradilo između 500 i 700 novih kilometara pruge.

8. Na trasi je izgrađeno 15 tunela. Najduži tunel koji je još u funkciji je Tarmančukanski – dug je dva kilometra. Najduži tunel, koji više nije u funkciji, bio je dug čak sedam kilometara.

9. Pruga ide preko 16 velikih Evropskih i Azijskih reka. Među njima su i Volga, Kama, Jenisej, Amur i Irtis.

10. Godine 2000. pruga je napokon postala dvokolosečna, a dve godine kasnije je elektrifikovana celom dužinom.

 

 

24 sata.hr

POSTAVI ODGOVOR

*