Руски авиони протекле недеље уништили више од 900 терористичких објеката у Сирији

0

Авиони и беспилотне летелице руске авијацијске силе у Сирији извршили су за недељу дана око 500 летова, у којима је уништено више од 900 терористичких објеката и истражиле више од 400 мета, саопштило је Министарство одбране Русије.

У редовном недељном извештају које је Министарство одбране данас објавило о основним показатељима рада Оружаних снага Русије наводи се да су авиони ваздушно-космичких снага извршили више од 350 летова у Сирији, током којих су уништили више од „900 објеката међународних терористичких група“.

У инфографици се такође наводи да су за недељу дана беспилотне летелице извршиле више од 130 извиђачких мисија у којима је „откривено више од 400 милитантних објеката“.

Русије и Сирије потписале су споразум о размештању ваздухопловне групе Оружаних снага Русије на територији Сирије. Одредбама протокола регулишу се питања размештања руске авио-групе Оружаних снага Русије, њене покретне и непокретне имовине на територији Сирије, као и питања која се односе на обезбеђивање њеног функционисања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*