Руски Гардијски ансамбл у престоници за Дан ослобођења Града

Академски ансамбл песама и игара Националне гарде Русије одржаће концерт 20. октобра у Центру „Сава“, поводом Дана ослобођења Београда, најавила је Амбасада Русије у Србији.

0

Академски ансамбл песама и игара Националне гарде Русије одржаће концерт 20. октобра у Центру „Сава“, поводом Дана ослобођења Београда, најавила је Амбасада Русије у Србији.

Концерт цењеног ансамбла део је славља којим се обележава 72. годишњица ослобођења Београда, здруженом акцијом Совјетске војске и партизанских трупа.

Специјални гост концерта биће заслужни уметник СССР, популарни руски певач Јосиф Кобзон.

fcac8f003cЈосиф Кобзон је добитник великог броја награда и признања, укључујући Орден за заслуге за отаџбину, а награђен је и орденом Руске православне цркве – Свети кнез Данило Московски другог степена. Уписан је у Гинисову књигу рекорда као најнаграђиванији руски уметник. Пре неколико година руски астрономи су чак назвали једну новооктривену планету његовим именом.

Академски ансамбл песама и игара је професионална трупа основана 1973. године под вођством мајора генерала Виктора Јелисејева, уметничког директора и шефа диригента.

Од тада је ансамбл извео више од 9.000 концерата, којима је присуствовало више од 23 милиона људи у више од 50 земаља, међу којима су Немачка, Италија, Француска, САД, Кина, Мексико, Бразил, Аустралија, и земље Средњег и Блиског истока.

Године 1988. ансамбл је имао пријем код поглавара Римокатоличке цркве папе Јована Павла Другог.

Ансамбл Националне гарде Русије једини је војни оркестар који је наступао у Сикстинској капели, а учествовао је и на церемонији отварања Зимских олимпијских игара у Сочију 2014. године.

Кобзон и Ансамбл Националне гарде Русије српској публици ће представити репертоар састављен од руских народних песама, козачких песама, циганских песама и романси, као што су Очи чарније, Подмосковске вечери, Каљинка, Каћуша. На програму ће бити и популарне песме из рата и арије из чувених опера.
РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*