Руски падобранац осакатио Харадинаја!

0

Рамуш Харадинај, премијер такозване државе Kосово, у изјави о имовини написао је да прима накнаду за инвалиде, а како преноси „Бота сот“, нема података о томе да је Рамуш док је предводио терористичку организацију ОВK био рањен, за разлику од његовог брата Даута, који је због тога добио надимак Ћопа.

– Пење се степеницама, трчи, иде на скијање, ужива у најскупљим европским хотелима – наводе локални медији, уз опаску да је тако алав на паре, да је недавно покушао да удвостручи своју плату правдајући се чињеницом да су му због посла сваког дана потребне „друга кошуља и кравата“.

С друге стране, једини пут је Рамуш Харадинај извукао дебљи крај у обрачуну са припадником руске падобранске јединице из састава Kфора. Kомандант ОВK се толико осилио те 2000. године, у тренуцима када су српске куће редом паљене, а ненаоружани Срби и лојални Албанци мучени и убијани, да се у једном тренутку залетео и на руске војнике. До сусрета је дошло у близини села Доње Мушутиште код Суве Реке (где су и даље све српске куће порушене, а Србима забрањен повратак).

Руски специјалци су зауставили комби. У њему је било двадесетак људи. Сви су били у оделима и имали су легитимације ОВK. Харадинај се понашао надмено, вређао је људе. Питао их је да ли знају ко је он, да то хапшење неће проћи тек тако. Хвалио се знањем џуда, А онда је руском команданту поручио: „Да немам лисице, показао бих ти ја где ти је место“ – открио је прошле године Игор Маринковић из организације „Наши“ и наставио:

– Руски комадант је наредио да Харадинају скину лисице и почео је обрачун, који је кратко трајао. Рус га је једним ударцем оборио, Рамуш је био сав крвав.
Очигледно је да је Харадинај добро запамтио руског падобранаца, па тако и 18 година касније осећа последице батина које је добио у Метохији. Али без проблема то и наплаћује кроз инвалидску пензију.

 

Ало

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*