Ruski padobranac osakatio Haradinaja!

0

Ramuš Haradinaj, premijer takozvane države Kosovo, u izjavi o imovini napisao je da prima naknadu za invalide, a kako prenosi „Bota sot“, nema podataka o tome da je Ramuš dok je predvodio terorističku organizaciju OVK bio ranjen, za razliku od njegovog brata Dauta, koji je zbog toga dobio nadimak Ćopa.

– Penje se stepenicama, trči, ide na skijanje, uživa u najskupljim evropskim hotelima – navode lokalni mediji, uz opasku da je tako alav na pare, da je nedavno pokušao da udvostruči svoju platu pravdajući se činjenicom da su mu zbog posla svakog dana potrebne „druga košulja i kravata“.

S druge strane, jedini put je Ramuš Haradinaj izvukao deblji kraj u obračunu sa pripadnikom ruske padobranske jedinice iz sastava Kfora. Komandant OVK se toliko osilio te 2000. godine, u trenucima kada su srpske kuće redom paljene, a nenaoružani Srbi i lojalni Albanci mučeni i ubijani, da se u jednom trenutku zaleteo i na ruske vojnike. Do susreta je došlo u blizini sela Donje Mušutište kod Suve Reke (gde su i dalje sve srpske kuće porušene, a Srbima zabranjen povratak).

Ruski specijalci su zaustavili kombi. U njemu je bilo dvadesetak ljudi. Svi su bili u odelima i imali su legitimacije OVK. Haradinaj se ponašao nadmeno, vređao je ljude. Pitao ih je da li znaju ko je on, da to hapšenje neće proći tek tako. Hvalio se znanjem džuda, A onda je ruskom komandantu poručio: „Da nemam lisice, pokazao bih ti ja gde ti je mesto“ – otkrio je prošle godine Igor Marinković iz organizacije „Naši“ i nastavio:

– Ruski komadant je naredio da Haradinaju skinu lisice i počeo je obračun, koji je kratko trajao. Rus ga je jednim udarcem oborio, Ramuš je bio sav krvav.
Očigledno je da je Haradinaj dobro zapamtio ruskog padobranaca, pa tako i 18 godina kasnije oseća posledice batina koje je dobio u Metohiji. Ali bez problema to i naplaćuje kroz invalidsku penziju.

 

Alo

 

POSTAVI ODGOVOR

*