Руски поклон: Санитетско возило за Дом здравља у Медвеђи (видео)

0

Руска невладина организација „Руска хуманитарна мисија” испоручила је Дому здравља у Медвеђи санитетско возило.

Испред Дома културе у Медвеђи Јевгениј Примаков, директор „Руске хуманитарне мисије“ уручио је кључеве амбулантних кола директору Дому здравља у Медвеђи др Драгану Анђелковићу.

Примопредаји присуствује и Небојша Арсић, председник Општине Медвеђа, а међу гостима су и шеф трговинског представништва Руске Федерације у Србији Андреј Хрипунов и амбасадор РФ у Србији Александар Чепурин.

„Срећан сам што сам у Медвеђи. Ово је мали корак који је Хуманитарна мисија направила, али надамо се да ће возило бити добро за град и да ће се користити у мирним циљевима и да нико од амбасадоора западних земаља неће долазити да контролише“, рекао је Чепурин.

Председник Општине Медвеђа Небојша Арсић истакао је да је свака помоћ добродошла.

„Посебно мислимо на руске туристе које би наша бања са лековитом водом могла да помогне. Он је рекао да је возило које су добили оспособљено и за реанимацију али није дао одговор да ли ће моћи да помаже и грађанима који се налазе у зони административне линије са Косметом“, рекао је Арсић.

Примопредаји присуствује и руководилац Регионалног представништва„Руска хуманитарна мисија” на Балкану др Бранимир Нешић.

Свечаност је увеличао и наступ КУД-а из Медвеђе.

Иначе, средства за набавку и опрему за то возило прикупила је ова организација, чији је директор унук бившег руског премијера Јевегенија Примакова, који носи исто име.

„Руска хуманитарна мисија” се финансира из донација грађана, а како је раније изјавио Примаков, организација има и друге планове, као што је финансирање куповине генератора кисеоника за болницу у Косовској Митровици, опремање „паметних учионица“ за српске школе, довођење руских лекара који обучавају локалне…

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*