Рутовићев напад на Пецонија планиран, али је ситуација измакла KОНТРОЛИ!

0

Жељка Рутовића годинама су обезбеђивали Црногорци, који су му и помогли да у среду испребија и изрешета по ногама Предрага Ранковића Пецонија… Рутовић им свима покуповао станове близу своје виле

Жељка Рутовића (51), који је у среду увече у београдском хотелу „Праг“ ранио и претукао власника ТВ Хепи Предрага Ранковића Пецонија (55), обезбеђивали су Црногорци, који су му и помогли у нападу! Они су га дуги низ година чували, а Рутовић им је из захвалности покуповао станове у близини своје виле у београдској општини Вождовац!

Након напада на Пецонија у „Прагу“ сви су побегли, али полиција зна њихове идентитете и за свима је расписана потерница! Претпоставља се да су заједно прешли у Црну Гору, одакле ће покушати да се пребаце у неку земљу, могуће јужноамеричку, из које неће тако лако моћи да буду изручени!
Професионалци
Извор из истраге каже да је Рутовићево обезбеђење веома обучено и професионално.

– Чували су га у два прстена. Где год би се Жељко појављивао, испред је ишла извидница да се увери да је све у реду. Затим је са Рутовићем ишло његово најближе обезбеђење, које му је било веома одано. Рутовић им се свима одужио тако што им је купио станове у близини своје виле. Други разлог је тај што би могли брзо да прискоче у помоћ Рутовићу чак и у слободно време, уколико би му били потребни – објаснио је наш извор.
Полиција је, према његовим речима, контактирала колеге у Црној Гори јер постоје индиције да су они после напада тамо покушали да нађу привремено уточиште.
– Иначе, цео напад на Пецонија био је веома организован и много тога указује да је био унапред планиран. Вероватно су само намеравали да претуку и опомену Пецонија због неких нерашчишћених послова, али се све отело контроли, па му је Рутовић у налету беса пуцао у ноге, заједно са још једним мушкарцем који је био у Жељковој пратњи – наводи наш извор.
Он додаје и да је очевидац напада у хотелу „Праг“ била још једна 40-годишња жена, извесна Данијела, која је била за Пецонијевим столом, а која се до сада није помињала у медијима.

За једним столом су седели Срђан Миловановић, власник ТВ Kоперникус, затим Новица Гоцић, власник фирме „Грађевинар“, иначе добар Срђанов пријатељ, као и певачица Тијана Радивојевић, Јелена Стевановић и та Данијела. Пре сукоба, за другим столом су седели бизнисмен Мило Ђурашковић и Рутовић и причали су о тендеру за куповину фирме „Путарско предузеће Београд“, где су они учествовали, али га је купио аустријски „Штрабаг“ – прича наш извор.

Пецонија била и извесна Данијела (40), која је била за Пецонијевим столом
Извор из истраге
У једном тренутку, каже он, Пецони се појавио у хотелу и сео за Срђанов сто. Мало касније за тај сто прешли су и Рутовић и Ђурашковић.
– Данијела је одраније познавала Рутовића и нешто му је рекла, а он јој је одбрусио. За то време, што се види на снимку са сигурносних камера, један из Жељковог обезбеђења излази напоље и из аута узима пиштољ, након чега се враћа у хотел. У тренутку кад је Рутовић насрнуо на Пецонија, цело његово обезбеђење, њих шесторица, скочило је и разоружало Ранковићеве чуваре. За то време Рутовић је са једним помагачем тукао Пецонија и пуцао му у ноге – наводи наш саговорник.
Није знао ко га чека
Током истраге овог напада утврђено је и да Пецони није знао да ће се те вечери у том хотелу наћи Рутовић. Ранковић се претходно чуо са Срђаном Миловановићем, који га је позвао да дође, али му није рекао ко је све ту присутан.
Ранковић је у стабилном стању, али је претрпао тешке повреде ноге и питање је кад ће проходати без штака.
Подсетимо, и Рутовић и Пецони су веома имућни, а претпоставља се да су се раније сукобили око куповине ексклузивних локала у Београду.

 

 

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*