Ružičasta senka svake vlasti

0

Sve je lepo objasnila Mira Marković: „Bila sam mu politički najbliža, a onda je jednog jesenjeg dana 2000. uveče nazvao demokratijom ono što je tog istog dana ujutru zvao izdajom“

Ljubimac Mire Marković. Stajao je, grčevito držeći pištolj tik iza Slobodana Miloševića 24. decembra 1996. na kontramitingu na Terazijama. Vlasnik Pink internešenel kompani. Megalomanskih snova. Pohlepan, često na ivici poslovne propasti. Ružičasta senka svake vlasti koja ga održava na površini da mu se poslovi ne uguše u dugovima.

Često dužan i samoj državi velike iznose poreskih obaveza, ne preza da drži pridike, blati, primitivno se obrušavajući na sve koji ga prozovu. Brutalno koristi svoje medije za bespoštednu, medijski neravnopravnu kukavičku borbu čak i sa profesorima univerziteta. Napada državne institucije i opozicione političare, sveti se svakome za reč kritike, pa i članovima Saveta za borbu protiv korupcije. Svaka vlast, njemu dobro – nekoliko nacionalnih frekvencija, bezbroj digitalnih kanala. Hrvatska, Bosna, Slovenija, njegovi ružičasti snovi daleko su doprli. U Hrvatskoj ga nisu hteli. Slovenci se nisu primili. Kada ovaj tajkun kaže da sada radi isto sati koliko i Vučić, neki to vide kao njegovu hipokriziju koja nema granice, poigravanje s predsednikom ili sa nama svima uvlačeći nas u ružičastu frustraciju zemlje potonule u najdublje siromaštvo. Zacrtao je naš moralni kraj, plasirajući svoj program povlađivanja najnižim strastima naše kolektivne nesreće koje jedno društvo može da podnese, u kojem su etičke granice zbrisane.

NiN

POSTAVI ODGOVOR

*