САД: Пружамо снажну подршку независности Косова

0

Сједињене Америчке Државе ће и даље пружати снажну подршку косовској независности, саопштио је у Приштини заменик америчког државног секретара Метју Палмер, након састанка са лидерима сепаратистичко-окупационих власти у Приштини Хашимом Тачијем и Рамушем Харадинајем.

Палмер је „позитивно оценио досадашња достигнућа Приштине“ и додао да ће Сједињене Државе „подржати евроатлантске интеграције Косова“.

Ратни злочинац Рамуш Харадинај током разговора са Палмером је рекао да „Сједињене Државе имају кључну улогу у свим процесима на Косову“.

Он је Палмера информисао о ситуацији на Косову и региону, као и трансформацији косовских безбедносних снага у војску и дијалогу Београда и Приштине.

Ратни злочинац и биши вођа терористичке групе Хашим Тачи је након разговора с Палмером на Фејсбук налогу написао да је са америчким званичником разговарао о низу питања, укључујући чланство Приштине у међународним организацијама и дијалог Београда и Приштине.

„Након што је постизање споразума између Македоније и Грчке завршено, време је за постизање споразума Србије и Косова. Америка нас је потпуно подржала у овом процесу“, навео је Тачи.

vostok.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*