Сада сви гласају за Ану, а овако су вређали ЛГБТ популацију (Видео)

0

Иако челни људи и блиски сарадници Александра Вучића подржавају његов предлог да премијер буде Ана Брнабић, међу њима постоје скривени хомофоби, који су до скоро о представницима ЛГБТ популације имали потпуно различито мишљење. Шта се крије иза промене става? Погађате…
Председник Србије, Александар Вучић након напетости око избора мандатра за састав нове владе коначно је прошлог четвртка обелоданио да је његов кандидат Ана Брнабић, досадашња министрака државне управе и локалне самоуправе. СНС је данас, додуше „нимало лако“ подржао његов предлог.
Наиме, против Вучићевог избора да Владу Србије наредне 4. године води лезбејка глас су подигли посланици Јединствене Србије на челу са Драганом Марковићем Палмом, али по спекулацијима медија и један број посланика самих напредњака, те је Брнабићева врло брзо постала тема број 1, а највише због своје сексуалне орјентације.

На данашњем састанку одржаном у главном одбору СНС на Новом Београду, управо је тема био избор Брнабићеве, а након скоро двосатних „преговора“ саопштено је да је СНС снажно подржала одлуку председника Србије и лидера напредњака Александра Вучића да Ана Брнабић буде изабрана за премијера.
Ана Брнабић прва геј министарка у српској политичкој историји

Србија не би била Србија када се поред имена, по свему судећи нове премијерке не би качило и то – „геј“ и када се иста не би помињала баш због тога, а не због рада и резултата које је постигла или које ће тек постићи.

Ипак, са чињеницом да ће се њена сексуална орјентација и даље провлачити кроз медије, мора и сама да се помири, а богме и размисли колику подршку има заиста, чак и од оних који сада на сва уста говоре како су уз њу и како је подржавају, а до јуче су у скупштинским клупама пљували оне са истим сексуалним опредељењем као она.

Обзиром да међу онима са „безусловном подршком“ Брнабићевој има и скривених хомофоба, подсећамо вас на њихове изјаве о ЛГБТ популацији због којих се нису прославили, а сада се „перу“.. Или подршку не пружају Брнабићевој већ слепо и послушно слушају све што каже „тхе босс“?

*Александар Мартиновић

Крајем претходне године на скупштинској седници на којој се расправљало о избору Данице Маринковић за чланицу Одбора Агенције за борбу против корупције, шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић имао је занимљиве опаске. Наиме, на апел посланице ЛСВ Маринике Тепић да посланици не гласају за избор Данице Маринковић за чланицу Одбора АБПК он је оценио да је главна замерка Маринковићевој што је она удата и што има децу и што је то наведено у њеној биографији. Затим је читао наводе из уџбеника који су, како је навео, промовисали Бојан Пајтић и Мариника Тепић (ЛСВ) осврћући се на дефиниције и изводе истраживања о хомосексуалности.

У свему му је помогла и његова колегиници и другарица Маја Гојковић која је покушавала да му „шапне“ да је ту и Ана Брнабић, те да припази шта прича.
Дакле, имамо првог хомофоба који данас јасно и гласно „подржава“ прву геј министарку у Србији!

*Марјан Ристичевић

Ристичевић који је јутрос пред сам почетак састанка на којем се расправљало о избору Ане Брнабић за премијера, новинарима рекао да је већ гласао за Ану Брнабић као члана владе, те да ће гласати и сад, а пре само пар година „певао је другу песму“.

И Ристичевић је одлучио да „окрене нови лист“, па је тако занемарио своје некадашње изјаве о хомосексулацима, али и претње које је упутио организаторима Прајда у Београду.

Наиме, посланик Српске напредне Странке Маријан Ристичевић пред параду поноса 2012. године изразио је негодовање због тога што је организатор Параде поноса у Београду послао позив за учешће на том скупу свим посланицима Скупштине Србије.

– Ако им дођем, то ће бити велики безбедносни ризик, мораће да дође још 200 припадника обезбеђења – рекао је он и изразио незадовољство што је Скупштина искоришћена да буде „курирска служба“ једне организације која се највероватније финансира од пореских прихода из буџета јер, како је истакао, „изгледа да немамо већих брига од ове“.


Ристичевић, „сигуран глас“ Брнабићевој ипак нема тако лепо мишљење о ЛГБТ популацији. Или је само променио своје ставове из корена?!

*Ивица Дачић

Лидер социјалиста којем је због Брнабићеве за длаку измакло премијерско место, сада је новоизабраном председнику Вучићу пружио пуну подршку што се тиче Аниног избора. Ипак, тешко је заборавити Дачићеве изјаве из 2013. године када је рекао да „не може прихватити хомосексуалнот као нешто нормално“.

А ни коментаре попут оног у коме каже: „Изем ти такву Европску унију када је то улазница“.

И опет, сад се „врти друга прича“.

Вреди споменути да је и министрака грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је „лично против геј бракова, али и да не види проблем да се о томе разговара“.

Да ли се сећате одборника СНС из Трстеника који видно изнервиран на седници те странке упитао присутне „Ко је овде нормалан дао паре педерима из општине Трстеник?“.

Халабука око избора Ана Брнабић се не стишава, а сви приговори и негодовања престаће оног тренутка када јој Скупштина изгласа поверење или то не уради! Дакле, остаје да се види да ли ће превагнути то што је Ана Брнабић жена, лезбејка или што би можда била добра у свом послу.

Једно је сигурно. О њеној компетентности одлучиваће људи који за то немају ни најмање право. Из приложеног, јасно је због чега…
Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*