Сахрана Оливера Ивановића сутра у Београду

0

Лидер Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“ Оливер Ивановић подлегао је повредама након што је на њега пуцано јуче у Косовској Митровици.

Ивановић је погођен са шест метака из пиштоља „дуга деветка“, показали су налази обдукције. На њега је пуцано из аутомобила у покрету, рекао је тужилац, а пронађен је запаљен аутомобил „опел астра“ који су наводно користили нападачи. Косовска полиција нуди 10.000 евра за информације о убиству. Ивановић ће бити сахрањен сутра на Новом гробљу у Београду.

Његово тијело, од јуче поподне, изложено је у просторијама странке, у сјеверном дјелу Косовске Митровице, гдје му бројни грађани одају пошту. Испред зграде грађани пале свијеће и полажу цвијеће. Синоћ и прошле ноћи грађани Србије, и у другим мјестима на Космету и у централној Србији, у помен на убијеног лидера Срба са Космета, у храмовима Српске православне цркве палили су свијеће и молили се за покој душе Оливера Ивановића.

Директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, изјавио је за РТС да нема наставка дијалога у Бриселу док Србија не добије одговоре о убиству Оливера Ивановића.

„Информације до којих су дошли наши органи показују да је ријеч „о озбиљној и широкој организацији“, истакао је Ђурић гостујући у емисији Око специјал: Пуцањ у мир поводом убиства Оливера Ивановића.

Према његовим ријечима, мета овог терористичког напада је Србија, њена стабилност и будућност.

Власти у Приштини најавиле су да ће, поводом убиства Оливера Ивановића, спровести обимну истрагу и да ће, ако буде требало, ангажовати и ФБИ. Истрагу воде два тужиоца, Србин и Албанац. Косовски министар правде Абелард Тахири одбацио је могућност да се Београд укључи у истрагу о убиству вође Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“ Оливера Ивановића, објавили су приштински медији, након захтјева из Београда да се истражним органима Србије омогући судјеловање у истрази.

Данас испраћај посмртних остатака Ивановића

Посмртни остаци Оливера Ивановића, предсједника Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“, на кога је извршен атентат, биће данас испраћени из Косовске Митровице за Београд, гдје ће бити сахрањен.Оливер Ивановић биће сахрањен сутра у 12.30 часова на Новом гробљу у Београду.

Ксенија Божовић, потпредсједник СДП-а, рекла је Срни да је велики број становника Косовске Митровице током ноћи и јутрос у сједишту СДП-а одао пошту убијеном предсједнику СДП-а.

Посмртне остатке Оливера Ивановића из сједишта СДП-а у Косовској Митровици становници ће испратити у 11.00 часова у колони аутомобила до административног прелаза Јариње.

Божовићева је рекла да ће колона бити формирана од сједишта СДП-а до излаза из сјеверног дијела града према Звечану.

 

 

 РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*