Само бахато: Милов брат купио ТВ од 48000 евра

"Док се ми трудимо да дјецу лијечимо смс-овима, док хронични болесници немају љекове у апотекама, док нам дјеца умиру у болницама гдје нема средстава хигијене... Неки имају за телевизор од 48.000 еура"

0

Док велики број грађана Црне Горе техничке уређаје мора да купује на одложено плаћање због малих зарада, породица премијера Мила Ђукановића не штеди на луксузу. Премијеров брат Ацо Ђукановић посједује плазма телевизор од 48.000 еура! Алтернатива Црна Гора објавила је прије неколико сати на својој Фејсбук страници рачун из октобра 2008. године фирме „ВТ Комерц“ из Босне и Херцеговине.1b762d1a2ca3b9c77464c183b0282d0bНа рачуну пише да је купац Ацо Ђукановић, ту је и његов матични број и број телефона. Купио је плазма телевизор од 45.831, сталак за плазму од 2.042 еура и дигиталну плочу од 127 еура. Све укупно Ђукановића је коштало 48.000 еура. Ради се о телевизору импозантне величине – тежак је више од 200 килограма.

За његово постављање у кући потребне су посебне дизалице. Куповина тог телевизора закључена је 2008. године када је Прва банка премијеровог брата била у великој кризи, тако да је у њу држава упумпавала милионе пореских обвезника.Готово седам година касније (април 2015. године) Мило Ђукановић је казао да је за црногорске прилике гориво луксуз и тиме оправдао увођење накнаде за гориво како би се попунио „буџетски дефицит“.

Да је којим случајем његов брат штедио, можда буџетског дефицита не би ни било? Или можда неко мисли другачије? У сваком случају за Алтернативу је ствар јасна:

„Док се ми трудимо да дјецу лијечимо смс-овима, док хронични болесници немају љекове у апотекама, док нам дјеца умиру у болницама гдје нема средстава хигијене… Неки имају за телевизор од 48.000 еура. На овим изборима нећете гласати између 17 опција. Гласаћете само између двије опције. Једну опцију чине богати, који воде већину партија у Црној Гори. Богати који се труде да се ништа не промијени у Црној Гори. Другу групу чине обесправљени грађани. Наш глас се није чуо ни на једним изборима. Подијелили су нас међусобном мржњом. Док смо се ми мрзили, они су зарадили сасвим довољно да им ови избори буду играрија. Шеснаестог не гласате за партије, гласате за један потпуно нови приступ политици…“, пише између осталог у посту никшићке Алтернативе поред слике фактуре Ђукановића.

Вијести

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*