Само заједништво руши Мила

0

Разговори са представницима власти имаће смисла једино ако у њима учествују све политичке партије. Лидер УЦГ: Подржавамо удруживање како бисмо успели да дођемо до жељеног циља – победе над ДПС.
РАЗГОВОРИ са представницима власти имаће смисла једино ако у њих буде укључена целокупна опозиција. Ми не пристајемо да улазимо у ту причу уколико не би били укључени најјачи опозициони субјекти. Парцијално вођење разговора неће донети резултат и ми смо против тога. Дајемо подршку заједништву опозиције упркос свим различитостима снага и потенцијала који у њој постоје, јер једино тако можемо доћи до историјског циља да на изборима коначно победимо Демократску партију социјалиста.
Ово у разговору за „Новости“ каже Горан Даниловић, лидер политичког покрета Уједињена Црна Гора, након што је премијер и потпредседник ДПС-а Душко Марковић исказао спремност да разговора са делом опозиције без ДФ око кључних политичких тема, па и одржавања ванредних парламентарних избора.
На питање како оцењује понуду Демократског фронта о заједничком наступу опозиције на предстојећим локалним и председничким изборима (нестраначки кандидат), са циљем да се изборе за ванредне парламентарне изборе, наш саговорник даје потврдан одговор.

– Уједињена Црна Гора неће никада водити неку врсту тајне политике, као што је ни до сада није водила. Идеју о заједништву опозиције апсолутно прихватамо, јер је изворно и наша. Сматрамо да за председничког кандидата треба укључити даму. Ако се договоримо да заједнички извршимо притисак на власт, Уједињена Црна Гора је на то спремна и неће правити било какву врсту опструкције. Одазвали бисмо се и на позив Демократског фронта, али и сваке друге опозиционе странке, јер, понављам, за нас је само заједништво прихватљиво. Усталом то се види и преко назива нашег политичког покрета – Уједињена Црна Гора.
Поводом суђења оптуженима за покушај „државног удара“ и вођења тог процеса, Даниловић каже да га не прати интензивно због великих обавеза унутар Покрета који ускоро треба да прерасте у политичку партију.

– Међутим, оно што сам успео да видим даје ми за право да изнесем мишљење о суду који није на висини задатка. Све очи јавности упрте су у њих – у судије, судско веће, адвокате. Али није довољно то што се процес прати преко ТВ екрана, већ како се суди. Нека знају да су се нашли под оштром лупом јавности – истиче лидер УЦГ.

ДРУГАЧИЈИ ОДНОС

Говорећи о ставу Европе према црногорској опозицији Даниловић каже да сами треба да допринесу другачијем односу Брисела према опозицији.

– Имамо политичког противника ДПС и у том одабиру не треба укључивати стране амбасаде, Европску унију, САД, Немачку. Ми овде у Црној Гори имамо несмењивог политичког противника – ДПС, и том циљу се треба окренути. Свака наша различитост неважна је у односу на то да Демократску партију социјалиста напокон пошаљемо у политичку прошлост.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*