Samohrana majka sa troje dece nema gde da prezimi: U trenu ostali bez cele imovine

0

Porodičnu kuća samohrane majke Milke Novaković iz Ivanjice u junu je zahvatio požar i od doma je ostalo samo zgarište .

Od tada Milka sa tri sina Zoranom, Nikolom i Goranom živi  u prinudnom smeštaju koji joj je obezbedila lokalna vlast. Milka je nezaposlena, a decu odgaja radeći u nadnici i teškom mukom zaradi samo za hranu.Hrabroj ženi  potrebna je pomoć dobrih ljudi kako bi ponovo imala krov nad glavom, a u akciju se uključila  i lokalna samouprava.

– Nadam se da će nam neko pomoći, jer sad mi je gore mi je sad nego pre deset godina, kada sam se s troje male dece i samo jednom putnom torbom vratila iz Požarevca. Mučila sam se, radila gde god je bilo posla, uspeli smo da kupimo ovu kućicu i da skromno živimo. Ali, ovo što nam se dogodilo potpuno me je dotuklo – priča Milka.

Uzrok požara verovatno su loše električne instalacije. Kada je vatra buknula, u kući je bio najstariji sin Zoran.- Slušali smo muziku i ja sam prvo pomislio da je to nekakav zvuk iz pesme, bio je neprirodan pa sam pauzirao muziku i čuo to pucketanje u kupatilu. Sve se odigralo u par minuta. Vatrogasci su stigli brzo, ali nije bilo spasa – priča on.
q3oktkqturbxy84mmvlowixzjvmzdhmmjhjody1yjm2nzlmn2mznwzmnc5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga
Opštinska vlast je osmah reagovala i obezbedila Novakovićima prinudni smeštaj, ali porodica tu ne može da sačeka zimske dane.

Svi koji žele da pomognu porodici Novaković mogu da uplate donacije na žiro račun  205-9011006749024-70 Komercijalna banka AD Beograd –Milka Novaković

Blic

POSTAVI ODGOVOR

*