Самоуверени Јеремић: Могу да потучем Вучића на изборима!

Председник ЦИРСД и будући кандидат за председника Србије Вук Јеремић уверен је да ће у други круг председничких избора ићи заједно с Александром Вучићем.

0

Јеремић је гостујући на Н1 тв рекао да Србија никад није била ближе персонализацији државе и власти, што је, како тврди, урадио Вучић, те да је спољна политика аматерска, и да и њу води премијер.

„Мене је срамота колико нам је лоше”, навео је он.

Јеремић сматра да у Србији ствари иду у погрешном можда, како каже, и опасном правцу, и ово је један од последњих тренутака да то зауставимо и да је то разлог зашто је одлучио да се кандидује.

Осврнуо се и на састав Владе Србије:

„Опис Вучићевог министра почиње и завршава се на Александру Вулину. Мислим да је он најбоља персонификација кључних карактеристика министара Вучићеве владе, осим можда једне – није купио диплому и није преписао докторат, у том пољу од њега има већих штихова, али то је данас слика и прилика онога који води Србију”.

Јеремић каже да верује да ће кандидат власти на председничким изборима бити Вучић и да он може га победи.

Говорећи о СПС-у Јеремић каже да та странка никада није понижавана и гажена као данас како то чини лидер СНС.

Јеремић такође каже да Вучић води аматерски и некомпетентну спољну политику.

Упитан како финансира кампању, Јеремић каже да ће један део бити из буџетских средстава предвиђених законом, а један део, како тврди, из донација великог броја грађана Србије, међу којима, каже, нема тајкуна – преноси Танјуг.

ПОЛИТИКА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*