Санда Рашковић Ивић избачена из ДСС!

Санда Рашковић Ивић, доскорашња председница ДСС избачена је из ове партије, сазнаје Информер

0

Како сазнајемо, председништво ДСС потврдило је одлуку Извршног одбора странке и избацило Ивићеву због страначке недисциплине.

Она је одлуку Председништва за „Новости“ иронично прокоментарисала:

– Ево, надам се сада да је ДСС мојим искључењем решио све своје проблеме и да се овом одлуком враћају на стазе политичког успеха. Јер, једним „демократским“ ударцем успели су не само да избаце из странке бившу председницу која их је вратила у Народну скупштину већ и да угасе сопствени посланички клуб. То је заиста велики успех.

Раскол између Рашковић Ивићеве и руководства странке најпре се отворио пошто се она супротставила локалним коалицијама ДСС са СНС.

По доласку Милоша Јовановића за потпредседника странке, ти савези су потврђени на Председништву и Главном одбору, а раскол између врха ДСС и Санде Рашковић Ивић се продубио.

Челници ДСС сматрају да савези са СНС у појединим општинама нису кључ сукоба, већ је проблем намера Рашковић Ивићевеве да пристане на заједничког председничког кандидата са свим опозиционим странкама па и прозападним – ДС, СДС, Доста је било, ЛДП…

За челнике ДСС, та странка мора да одржава исту дистанцу у односу на напредњаке и „евроунијатску“ опозицију.

Славиша Ристић, посланик ДСС са Косова и Метохије који је такође одбио да подржи смену Вукадиновића из посланичког клуба, није синоћ искључен из чланства странке иако се и то очекивало.

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*