Санди Рашковић Ивић прети искључење из ДСС

0

Доскорашњој председници ДСС и шефици посланичке групе ове странке у парламенту Санди Рашковић Ивић прети искључење из партије, сазнаје “Блиц”.

Према незваничним информацијама, разлог је непоштовање одлука страначког руководства о искључењу Ђорђа Вукадиновића из посланичког клуба ДСС.

Да би овакве последице могле да је задесе потврдио је за “Блиц” и в.д. председника ДСС Драган Маршићанин који каже да нико не жели да искључи Рашковић Ивић, али да мора да поштује страначке одлуке.

– Желимо је у странци желимо је као председницу посланичког клуба. Уколико не искључи Вукадиновића, мораће да се изјасни у странци. Ако сте члан, а одбијате да спроводите одлуке, онда сте сами себе искључили, тако је по Статуту – каже Маршићанин за “Блиц”.

Раније данас Санда Рашковић Ивић је казала да лично одбија да спроведе одлуку Председништва ДСС о искључењу Ђорђа Вукадиновића из посланичког клуба.

– На моју жалост, јуче је Председништво ДСС донело одлуку да Вукадиновић буде искључен. Чак и кад бих хтела то да урадим, нема довољно посланика да то спроведу, а лично одбијам да спроведем тако нешто – рекла је Рашковић Ивић, истакавши да је листа ДСС-Двери на којој је био и Вукадиновић добила поверење грађана, као и да то није демократски.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*