САНКЦИЈЕ Руска блокада за Црну Гору!

0

Руска служба Роспотребнаџор забранила је данас увоз у Русију производа највећег произвођача вина из Црне Горе, „Плантажа 13. јул“, због лошег квалитета и безбедности.
„Федерална служба за наџор и заштиту права потрошача открила је у 2017. години 24 партије алкохолних производа (испоручених од ‘Плантажа 13. јул’) које нису у складу са захтевима квалитета и безбедности важећег законодавства у области права заштите потрошача и санитарно-епидемиолошког благостања становништва“, наводи се у саопштењу Рособоронекспорта, преноси портал Спутњик.

У ресору су навели да је током истраге откривен садржај пестицида и пластике. Партија алкохолних производа која не одговара установљеним стандардима повучена је са тржишта, док су материјали предати суду.

„Без обзира на упозорења Рособоронаџора, произвођач ‘Плантаже 13. јул’ до данас није представио информације да је елиминисао кршења захтева у области заштите права потрошача и осигурања безбедности алкохолних производа који се увозе у Руску Федерацију“, навели су у руској служби.

У информацији се додаје да је Роспотребнаџор од дана 26. априла 2017. обуставио увоз алкохолног пића црногорских „Плантажа“ у Русију.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*