Saopštenje povodom otkazivanja skupa podrške Ratku Mladiću u Banjaluci

Srpski sabor Zavetnici poštovaće odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da iz bezbednosnih razloga otkaže održavanje skupa podrške generalu Ratku Mladiću.

Rukovodstvo Republike Srpske poslednjih dana trpelo je velike pritiske iz Sarajeva, zapadnih medija ali i od strane lažne srpske opozicije koja je ovaj događaj pokušala da iskoristi u svoje političke svrhe i napade na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog jasnog državotvornog stava.

Članovi rukovodstva Zavetnika svakodnevno su dobijali stotine pretećih poruka od onih koji su pokušavali na taj način da nas zastraše da otkažemo skup podrške generalu Ratku Mladiću.

Skup koji je bio planiran za cilj je imao da pokaže da je 11. jula prestalo trogodišnje ubijanje i ugnjetavanje srpskog naroda u Podrinju gde je pod komandom ratnog zločinca Nasera Orića ubijeno preko tri i po hiljade Srba.

Želimo da ukažemo na paradoks da je dozvoljeno da se u Srebrenici nose majice sa likom Nasera Orića čiji saborci otvoreno govore kakve je zločine naređivao i činio , a da na drugoj strani Srbi nemaju pravo da iskažu svoj stav, svedoče istinu o dešavanjima u Srebreničkom kraju i pruže podršku Ratku Mladiću kome čak još nije ni doneta presuda.

Činjenica da je skup podrške generalu Mladiću ovoliko brutalno napadan govori o tome koliko se oni plaše iznošenja istine o dešavanjima u Srebrenici. Cilj Zavetnika i svih onih koji su državotvorno i nacionalno odgovorni je da ozbiljnim i jasnim argumentima razobliče antisrpski projekat Srebrenica koji ima za cilj da Srbima nametne kolektivnu krivicu, a Republiku Srpsku proglasi za genocidnu tvorevinu.

Mi ne zaboravljamo žrtvu generala Ratka Mladića i uvek ćemo imati dovoljno političke hrabrosti da otvoreno govorimo istinu o stradanju srpskog naroda koji je bio prva žrtva islamskog radikalnog fundamentalizma u Evropi.

Srpski sabor Zavetnici zahvaljuje se svim građanima Banjaluke koji su najavili da će prisustvovati skupu i koji su pružili veliku podršku njegovoj organizaciji. Mi ih uveravamo da ćemo svakako istrajati na putu svedočenja istine o ratu tokom 90-ih u BiH.

POSTAVI ODGOVOR