Saopštenje za javnost povodom inicijative da Narodna skupština donese odluku o isticanju zastave RS

1

Pokret smatra da Narodna skupština Republike Srpske treba da donese odluku u kojoj se navodi da vlasnici svih javnih prostora (ugostiteljski i trgovački objekti, benzinske pumpe…), na vidnom mjestu, u unutrašnjosti prostora postave zastavu Republike Srpske. Deveti januar je prošao, ali duh Devetog januara, kada je stvorena Republika Srpska, mora da traje. Himna, grb, zastava, to smo mi, istaknimo naše zastave, bile su to poruke Pokreta godinama.

Kad građani Sjedinjenih Američkih Država mogu da istaknu svoju zastavu, gdje god imaju priliku, kada se u filmu prikaže zastava SAD oslobađa se dio poreza, kada Hrvati svoje „šahovnice“ svagdje postavljaju… onda  ni Srbi ne mogu biti najveći kosmopoliti i svoj identitet utapati u nečiji drugi ili u ništa, jer mi nismo ništa.

Ukoliko Narodna skupština Republike Srpske ne donese sličnu odluku, onda će ponašanje svakog od nas prema našoj zastavi, biti i naš odnos prema Republici Srpskoj i prema rodoljublju.

Dane ČANKOVIĆ, SNP-Izbor je naš

1 KOMENTAR

  1. Ovo treba da važi i za Srbiju. Zastava SRbije mora da bude u svakom javnom prostoru, na svakoj javnoj zgradi svakoj kancelariji rukovodioca svake firme koja posluje u Srbiji, svakoj učionici u svim školama i predškolskim ustanovama,

POSTAVI ODGOVOR

*