Саопштио Полицијски синдикат Србије: „Полицајци немају шта да једу“

0

Упркос сталним упозорењима репрезентативног Полицијског синдиката Србије, стање у базама и смештајним објектима полицајаца на југу Србије и даље је лоше, а исхрана полицајаца је још проблем, саопштио је данас овај синдикат.

„Наше колеге које су на терену у Прихватном центру за мигранте у Прешеву целе прошле недеље су јели само пасуљ. Чак им је два дана за вечеру служен пасуљ. У кухињи су им рекли да само то имају у магацинима, те да су магацини празни. Смештај људства је и даље лош, неуслован, у купатилима су чучавци, а као врата служе им ћебад“, наведено је у саопштењу.

Нису се полицајци размазили, али у 21. веку барем основни услови за боравак полицајаца на задатку треба да буду испоштовани.

Колеге на терену нам константно упућују апеле да им као синдикат помогнемо, јер због таквих услова боравка често имају здравствене проблеме, па се плашимо да ће полицајци ускоро одбити да обављају задатке и иду на терен на југ Србије.

Уколико министар унутрашњих послова Небојша Стефановић неије добио информације од својих сарадника од нељудском стању у базама полиције, можда би могао сам да се информише и обиђе положаје полиције, наводи Полицијски синдикат Србије.

Ми смо већ упозоравали два пута на проблеме и са смештајем и са исхраном у објектима где бораве полицајци који се превасходно боре са таласом миграната.

„Тако су 2015. године наше колеге на речном граничном прелазу у Кањижи остављени 15 дана без хране, док су септембра прошле године Жандарми у Копненој зони безбедности такође остављени без хране, наводно јер није прошао тендер за месо, а боравили су у баракама у којима је претила епидемија од најезде глодара. Сматрамо да за такву неодговорност и небригу старешина и врха МУП Србије, неко мора да одговара“, рекао је Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије, преноси овај синдикат.

ФОНЕТ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*