ШАПИЋ: Причао бих са свима после београдских избора, али под условом да будем градоначелник

0

Председник општине Нови Београд Александар Шапић каже да би након београдских избора разговарао са свима који уђу у градску скупштину, ал са предусловом за договор да он буде на челу Београда, а оценио је и да је Драган Ђилас био добар градоначелник.

Шапић каже да је његова обавеза да разговара и са онима који су му несимпатични, као и онима које сматра неваспитаним и неспосбним а да је предуслов за договор да добије прилику да буде на челу Београда.
Уколико не буде градоначелник, каже, одборници са његове листе неће гласати за формирање власти у Београду нити за неког другог кандидата за градоначелника.

Говорећи о некадашњем градоначелнику Драгану Ђиласу, Шапић је рекао да се нису слагали око различитих ствари, али и да је био добар градоначелник.
„Био сам део мањине у оквиру странке и одлучио сам да не будем тај који ће да кочи њен развој. Сарађивали смо две, три године и мислим да је била успешна градска управа и да је Ђилас био добар градоначелник. Одлучио је да се врати у политику и ја му желим сву срећу“, рекао је Шапић и додао да Београд не би водио ни као прошла, али ни садашња власт, већ би покушао да извуче све добро што су радили и једни и други.

Упитан зашто су на месту одборника на Новом Београду његови пријатељи и породица, Шапиц тврди да је „једини њихов бенефит 2.000 динара по Скупштини“, а нико од њих није постављен ни на једну извршну функцију у општини.
„Докле год је овакав накарадан закон, по ком су одборници власници гласова, трудићу се да одборници буду људи у које имам поверења, јер не желим да након избора крене политицка пијаца“, рекао је Шапић.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*