Шапић рођака частио општинским станом!?

0

Председник општине Нови Београд најбољи је кад дели туђе:

Александар Шапић је пре неколико година, скоро на почетку свог мандата председника општине Нови Београд – учинио је гаф вредан сваке пажње и фамилијарног поштовања! Доделио је стан свом рођаку В.Д., на Бежанијској коси, у Улици Пере Сегединца број 3! Рођак је био без стана, а живео је и радио на Новом Београду, па да се не потуца од немила до недрага… Нашао му се познати и моћни рођа… И да не буде заблуде: није Шапић то лично урадио, него се зна како то раде “велики шефови”… Нађе се лако ивршилац “прљавих послова”?!

Невоља је само у томе, што је тај стан у то време био власништво општине Нови Београд, што није било никаквог основа да се додели Шапићевом рођаку, макар и на привремено коришћење! Оправдања за овако бахат потез председника општине нема нити је било, па да је поменути станар био и привремено запослен у општини Нови Београд – али није! Једноставно није било никаквог правног, моралног и сваког другог основа да се овом човеку додели општински стан на Бежанијској коси! Многи верују, да је мало ко од запослених у општини и знао да имају у власништву стан на овој локацији. То се по правилу скривало, како народ каже, “ као змија ноге”:

– Шапића је било баш брига што многи радници општине немају решено стамбено питање, јер је он лично решио да у тај стан убаци рођака мимо знања икога од надлежних – тврди добро оабвештен извор антикорупцијског портала Ембарго.

Да је наш саговорник у праву потврђује и званични записник градске инспекције која је изашла на лице места и констатовала следеће:

Да је у стану затекла двоје ( мушкарца и жену са истим презименом, В.Д. И Љ.Д.) бесправно усељених у поменути стан у Пере Сегединца број 3. На лицу места су констатовали, по њиховом признању, да су пријављени на другој адреси на Новом Београду….

Да су насилно ушли у поменути стан, и поред постављеног обавештења које је било на вратима стана. У стан су насилно ушли, тако што су обили сигурносну браву “шапу”!?

Комисија је сачинила записник и наводно стан запечатила! Мада није најјасније како је то урађено, ако се зна, да су бесправни станари остали у поменутом стану!?

Да се и после извршене контроле ништа није променило посведочили су нам надлежни у градском Секретаријату за имовину, потврђујући да су Шапићеви рођаци даље у овом општинском стану:

– Тачно је и то, да су чак поднели уредно захтев за откуп предметног стана, што је стварно апсурд над апсурдима – рекли су нам у Секретаријату за имовину Града Београда. – Незаконито годинама користе тај стан, а сад би хтели и да га откупе?! Без иједног валидног документа или доказа, основа за становање…Ваљда су поучени многим ранијим сличним примерима који су код претходних власти у Београду “пролазили”?!

Антикорупцијски портал Ембарго покушао је да потражи и званичне одговоре од надлежних из општине Нови Београд. Тражили смо одговоре на следећа питања, позивајући се на Закон о доступности информација од јавног значаја:

Ко се и по ком основу налази, односно живи у стану у Улици Пере Сегединца број 3 на Новом Београду?
Да ли је тај стан власништво општине Нови Београд, или је био до недавно, ако је прешао у Градски стамбени фонд? Колике квадратуре?
Да ли је тачно да је стан обијен и да је разваљена сигурносна брава и да су се у њега уселила бесправно лица?
Да ли бесправни станари имају икакве везе са било киме из општине Нови Београд, односно како су сазнали за тај стан и ко им је уопште дао идеју да се у њега уселе?
Да ли вам је познато да су се бесправни станари уселили у овај стан пре неколико година?
Да ли вам је познато да су код надлежних градских служби поднели захтев за откуп овог стана, иако врло добро знају да немају никакав правни основ да у њему станују?
Верујемо, у име досадашње коректне сарадње, да ћете нам послати и одговоре на ова питања!

Ни после месец дана –одговор није стигао! Овај текст даје одговор и зашто?

Е. Е.

embargo.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*