ШАПИЋЕВО ОТВОРЕНО ПИСМО ГОРАНУ ВЕСИЋУ: И Новобеограђани су грађани, не узимај оно што им припада

0

БЕОГРАД – Председник општине Нови Београд Александар Шапић обратио се отвореним писмом под насловом “ И Новобеограђани су грађани, Весићу не узимај оно што им припада“ менаџеру Града Београда Горану Весићу пред предстојећу седницу Скупштине града, на којој ће се повећати оквирни бужет за 16 општина осим за Нови Београд.

Шапић је у свом отвореном писму оптужио Весића да се он у жељи да постане нови градоначелник Београда одлучио да се преко буџета лично обрачуна са њим и тиме ускрати новац за 300.000 становника, који живе у тој најбројнијој градској општини.

 

Писмо Шапића преносимо у целости:

“ И НОВОБЕОГРАЂАНИ СУ БЕОГРАЂАНИ.
ВЕСИЋУ НЕ УЗИМАЈ ОНО ШТО ИМ ПРИПАДА!

У четвртак је заказана нова седница Скупштине града Београда. Стигао је материјал у којем се подижу оквири буџета за све општине осим једне, Новог Београда. Повећава се приход свима, осим општине која убедљиво највише пуни буџет града Београда, чији становници убедљиво највише новца уплате кроз разне порезе у градску касу и општина на којој живи око петине грађана Београда.

Па како вас бре није срамота!?

Да ли је могуће Горане Весићу, да си због превелике жеље да постанеш градоначелник и одлуке да се зато лично обрачунаваш са мном, почео и озбиљно да угрожаваш и ускраћујеш новац близу 300 000 Београђана, то јест Новобеограђана, који живе на нашој општини. Настављаш са својом деструкцијом која те читав живот прати, а о чему сам већ говорио. О уништеним клубовима и милионским дуговима које си направио у КК Звезда и ФК Звезда, сви већ све знају. Па чак и покојни премијер Ђинђић је био за живота, један од најомраженијих личности у Србији, не зато јер је био неспособан, него највише захваљујући људима који су га окруживали, а међу најближима око њега, си био и ти.

Годинама већ уништаваш и ову Градску управу, са којом се многе ствари не слажем и за коју ме није много брига, али то што си ти радио Синиши Малом, не бих пожелео ни најгорем непријатељу на свету. Седео си 15 метара у канцеларији до њега, а годинама га опструисао на све могуће начине.

Намештао негативне текстове у новинама, помагао протесте против њега, правио паралелни кабинет, правио раздор међу функционерима, секретарима, директорима предузећа..

Били сви подељени на „Весићеве“ и „Синишине“ и плашили се да нешто не погреше ако послушају неког од вас двојице, а у страху да други не сазна. Све то и још много тога, зна цела Управа града боље од мене, само сви ћуте јер се плаше да кажу. И све то у жељи да га смениш и ти постанеш градоначелник.
Па ево успео си и у томе коначно, а и за то ме баш брига.
Ко му је крив кад ти је све сам дозволио и заиста немам намеру да браним Малог, јер бих многе ствари радио другачије него он, што се Београда тиче, али за тебе је Весићу, Синиша Мали био, Рудолф Ђулијани.

Е сад ме пажљиво слушај.

То што си урушио све чега си се дохватио, па и ову градску власт, то ме не интересује, али то ћеш већ са својом новом партијом, СНС-ом, да расправиш, након београдских избора. Чим вам стигну резултати истих. Ако те до тад уопште и оставе ту где си. Можеш слободно да наставиш да ми претиш својим плаћеним медијима, инспекцијама, хапшењем… Свом силом коју имаш, повући ти се НИКАД нећу.

Ако имаш било какав лични проблем са мном, знаш где можеш увек да ме нађеш. Ја се ни од кога не скривам, па нећу сигурно ни од тебе. Али те сада најлепше молим да престанеш да малтретираш и закидаш 300 000 људи који живе на Новом Београду, јер они са овим немају везе.

Издржаћемо некако још до тих градских избора, а онда у Старом двору неце бити места за обојицу, веруј ми.

Па ако се одлуче Београђани за тебе, нек је и теби и њима са срећом. Ако пак случајно, ја добијем прилику да водим Београд, веруј ми да можеш одмах да се вратиш у своје родно Краљево.

Ако те и Краљевчани прихвате назад, јер они су за разлику од тебе добри људи. Вероватно отуд и прича да те зато нису ни хтели, па те послали нама у Београд.
Али до тада Весићу, не закидај Новобеограђане, они то заслужили нису.
Иначе сам сигуран да кад једног дана изгубиш сву ту силу и моћ коју данас имаш, чека те велики број твојих „пријатеља“ које си завијао у црно све ове године, који ће једва чекати да са тобом „попију кафу“.

Понављам ти још једном, знаш где можеш да ме нађеш, дођи слободно, не плаши се. Момчине као ти не треба да се плаше једног обичног, бившег спортисте и пропалог глумца, „Гангуле“.

Само Весићу, не дирај више Новобеограђане, не узимај им новац који им припада и не опструиши развој Новог Београда, само зато, јер сам ја на његовом челу, Весићу!

Завршићу са фотографијом новинара Милована Јовановића, где је његова изјава, која све говори о теби.

Курир.рс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*