САРАЈЕВО: Вехабије из Граничне полиције БиХ колективно на боловању због „бријања браде“

0

Одредбе Правилника Граничне полиције БиХ према којима се припадницима ове полиције забрањује ношење браде „тешко“ су погодиле припаднике и симпатизере вехабијског покрета у Граничној полицији, који су његовим ступањем на снагу колективно отишли на боловање, пише „Еуроблиц“.

„У Граничној полицији годинама постоји проблем све већег броја присталица и сљедбеника вехабијског покрета који су запослени на граничним прелазима. Директор Граничне полиције Зоран Галић одлучио је крајем прошлог мјесеца да ријеши овај проблем и донесе нови правилник о прописаном изгледу граничног полицајца“, навели су извори овог листа.

Српски и хрватски гранични полицајци годинама су слали бројне дописе Галићу у којима су тражили увођење реда у служби, указујући на проблем све већег броја граничних полицајаца који су присталице радикалних исламистичких покрета.

Галић је рекао за „Еуроблиц“ да му је познато да су нови правилник и инструкције о личном изгледу полицијских службеника изазвали незадовољство код једног броја граничних полицајаца који јавно практикују исламску вјеру.

„Чуо сам да су слали и некакве дописе у којима се жале на вјерску дискриминацију. Вјерујте да ме то уопште не интересује. Правилник ће остати на снази и готова прича“, поручио је Галић.

 

 

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*