Саша Јанковић: Одлуку о ДС донели смо дан пре интервјуа Шутановца

0

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Саша Јанковић изјавио је да је тај покрет одлуку о прекиду сарадње са ДС донео дан пре емисије на Н1 у којој је гостовао Драган Шутановац.
Лидер ДС Драган Шутановац је у среду гостовао на Н1, након чега је Покрет слободних грађана саопштио да обуставља планове о изборној сарадњи са ДС због потеза Шутановца који је “јавно понудио Александру Вучићу сарадњу на изменама Устава“.

Међутим, Јанковић је на Твитеру написао да је одлуку о томе Председништво покрета донело дан пре тога, после седнице у проширеном саставу.

Шутановац је на Н1 најавио да би могло да се деси да заједно са београдским изборима буде одржан и референдум о измени Устава Србије.

ПСГ је у свом саопштењу оценио да би такав потез био учествовање у „симулацији демократије“.

Јанковић је претходних дана на Твитеру наговестио да има несугласица са демократама, чак се један твит односио и директно на Шутановца, коме је Јанковић због приче о Уставу поручио да „добија остав“.На другој страни, Шутановац је за Н1 рекао да не постоје трзавице.

– Нема никаквих проблема између мене и Саше Јанковића. Ја сам и у лично добрим односима са њим. Не постоје дисонантни тонови – рекао је Шутановац.

Убрзо након ПСГ, огласио се и близак сарадник још једног бившег председничког кандидата Вука Јеремића, који је поручио да „будућа политичка организација Вука Јеремића“ неће сарађивати са странкама које сарађују са актуелним режимом.

Б 92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*