Сава Јањић: Нико нема право да се одрекне Kосова

0

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић изјавио је да је Kосово простор који нико нема право да отуђи и да ћемо понети „велико проклетство и као народ и појединачно уколико будемо ц́утали“.

Јањић је у Подгорици казао да је „Kосово и Метохија простор који нико нема право да отуђи, да га преда, да га се одрекне“.

KоССев: Председник Србије, Александар Вучић недавно је изјавио да ће српска јавност сазнати о детаљима решења косовског проблема тек када га косовски Албанци прихвате.

Само неколико дана пре тога, министар спољних послова, Ивица Дачић изјавио је да је једна од званичних идеја за коначно решење – разграничење.

И треба разговарати и треба радити на унапређењу нашега живота али никада на овај начин да нам се говори о „коначном решењу“ и то које ц́е неки договорити на неким тајним састанцима и тек онда обавестити народ и Цркву, упозорио је Јањић.

„Понец́емо велико проклетство и као народ и појединачно уколико будемо ц́утали. Зато је важно да говоримо, да упозоравамо и да се молимо Богу, што свакога дана и чиним пред ц́ивотом Светога краља, да спречи оне који то недело хоц́е да учине – да га не учине и да не нанесу такво зло том народу који је успео да остане и опстане на Kосову,“ рекао је игуман Високих Дечана.

Радио Kонтакт плус

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*