Sava Janjić: Niko nema pravo da se odrekne Kosova

0

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić izjavio je da je Kosovo prostor koji niko nema pravo da otuđi i da ćemo poneti „veliko prokletstvo i kao narod i pojedinačno ukoliko budemo ćutali“.

Janjić je u Podgorici kazao da je „Kosovo i Metohija prostor koji niko nema pravo da otuđi, da ga preda, da ga se odrekne“.

KoSSev: Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da će srpska javnost saznati o detaljima rešenja kosovskog problema tek kada ga kosovski Albanci prihvate.

Samo nekoliko dana pre toga, ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić izjavio je da je jedna od zvaničnih ideja za konačno rešenje – razgraničenje.

I treba razgovarati i treba raditi na unapređenju našega života ali nikada na ovaj način da nam se govori o „konačnom rešenju“ i to koje će neki dogovoriti na nekim tajnim sastancima i tek onda obavestiti narod i Crkvu, upozorio je Janjić.

„Ponećemo veliko prokletstvo i kao narod i pojedinačno ukoliko budemo ćutali. Zato je važno da govorimo, da upozoravamo i da se molimo Bogu, što svakoga dana i činim pred ćivotom Svetoga kralja, da spreči one koji to nedelo hoće da učine – da ga ne učine i da ne nanesu takvo zlo tom narodu koji je uspeo da ostane i opstane na Kosovu,“ rekao je iguman Visokih Dečana.

Radio Kontakt plus

POSTAVI ODGOVOR

*