САВА ЈАЊИЋ: Власт као Јуда за 30 сребрњака предаје Космет, одрекла се светосавља

0

Игор Симић, потпредседник Српске листе, партије која је у тзв. косовском парламенту дала мандат Рамушу Харадинају, иако га Србија тражи због ратних злочина, изјавио је званично да је „Србима на КиМ идеја разграничења прихватљива, уколико она гарантује више слободе и права него што имају сада“.

Трагично је да нам КиМ сада не одузимају туђинци, већ га бестидно као Јуда за 30 сребреника предају они који носе име српско, а свега српског и светосавског су се одрекли, реаговао је на својој Фејсбук страници игуман манастира Високи Дечани отац Сава Јањић, поводом последње изјаве потпредседника Српске листе Игора Симића.

Симић, чија је партија у тзв. косовском парламенту дала мандат Рамушу Харадинају, којег Србија тражи због ратних злочина, казао је за РТС да је „Србима на КиМ идеја разграничења прихватљива, уколико она гарантује више слободе и права него што имају сада“.

Колико његове речи одговарају стварности може се видети из прошлонедељне ситуације на Космету, гдје је владика рашко-призренски Теодосије позвао на Молебан и ванредни пост, а којем су се одазвали и верници Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке.

Симић је дао још једну парадоксалну изјаву ни непун дан након што је извршен напад ватреним оружјем на српске повратнике.

„Срби на КиМ највише поверења имају у КФОР, али се у више наврата показало да ни они немају капацитета да заштите Србе и зато нам је потребно да се дијалог настави и да се дође до трајног решења. Сукоби су настајали, јер није било дијалога„, казао је он.

Излишно је рећи да ни од Еулекса, ни од КФОР-а није било јуче било никакве реакције којом би се напад осудио и евентуално гарантовала сигурност Србима на Космету.

„Борићемо се истином против лажи и лицемерја њиховог. Народ памти, историја бележи“, поручио је отац Сава.

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*